Clotilde overøser oss med godbiter fra Paris! Vi har samlet alle sammen her. Hun har nylig skrevet om jorsdskokker og en herlig, høstlig sellerirotsuppe. Denne gangen handler det om spareribs og en asiatisk marinade:

I 2011 ble jeg invitert hjem til en annen matblogger. Invitasjonen var lovende. Hun sa to nemlig to ting: «Jeg håper du liker kinesisk mat» og «kom sulten».

Hennes fine leilighet var fylt opp av vakre ting å se på - postkoft og tegninger, gamle plater og tynne bøker pocketbøker - og her ble jeg traktert med en overflod av kinesiske retter som alle stammer fra hennes mors kjøkken.

Blant disse var den kantonesiske retten grillet svineribbe (siu pai gwat) med en proteinskorpe som var seig og søtlig, og under var det herlige kjøttet så saftig og så mørt at du kunne trekke bena ut av munnen uten at så mye som en smule kjøtt hang igjen. Kjøttet ble servert med en bolle hvit ris fra hennes bedårende riskoker - en knøttliten sak jeg ikke har klart å finne noe sted - og dette var absolutt helt fantastisk.

=

Clotilde Dusoulier

Clotilde Dusoulier lever av å blogge om mat.

Hennes personlige fortellinger om livet som matelsker i Paris har skaffet henne flere utmerkelser. Hun har også fått en europeisk bloggpris.

Clotilde deler sine parisiske matgleder med Klikks lesere i mange måneder framover.

Hun har gitt ut to matbøker.

Hennes nettsider heter Chocolate and zucchini

Vrient og enkelt

Det herlige med å spise hjemme hos en matblogger er at du ikke trenger å trygle om oppskriften. Sjansen er stor for at du finner den på websiden.

Og ja, denne var også å finne der.

Selv om dette er en enkel oppskrift, det handler bare om marinering og så steke kjøttet i ovnen - så to det meg et par-tre uker å finne fram alle ingrediensene til marinaden. Men, når kjæresten min Maxence og jeg bestemte oss for å vandre over til det 13. arrondissementet (hvor Chinatown ligger) for å spise dim sum en lørdag, tok vi en rask tur innom Paris Store og fant de to siste ingrediensene.

En uke senere, da jeg fikk kjøpt meg litt svineribbe (spareribs) hos slakteren, så bestemte jeg meg for å teste oppskriften. Jeg reduserte temperaturen i ovnen litt, og fant ut at det hadde vært lurt å dekke kjøttet den første halvdelen (se oppskriften min nedenfor) for å unngå at det blir for mørkt, men ellers var dette ganske rett-fram.

Jeg kokte litt kortkornet, hvit ris og lagde en krydret agurksalat med riseddik, sesamolje og hvitløk og dette ble i grunnen en temmelig fortreffelig lunsj.

Dagen etter brukte jeg restene til å lage (hva ellers?) fried rice med noen reddikblader. Jeg frøys også noen av spareribsene til senere bruk.

Til slutt kommer jeg med en oppfordring om å kjøpe svinekjøtt fra noen som kan svare på dine spørsmål. Mesteparten av svinekjøttet som selges i Vest-Europa er fra gårder hvor dyrene stues sammen og fores på en måte som har katastrofale følger for miljøet, arbeiderne, dyrevelferd og menneskers ve og vel.

Vil du lese mer, så sjekk for eksempel ut boka til Jonathan Safran Foer, Eating Animals.

Følg Sjuve på Facebook eller Twitter så får du svar på alt de lurer på om mat!

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

Slik blir det tre forretter av en salmalaks

Dette er det beste brødet du kan bake

Her er alle ukemenyene

Denne kyllinggryta lager du i dag

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Clotilde Dusoulier

Asiatiske spareribs

Spareribs som smaker av Asia.

Ingredienser:

1 kg spareribs

4 ss hoisinsaus

4 ss østerssaus

2 ss soyasaus

2 ss ris vin (kan erstattes med sake eller riseddik)

1 stk liten ingefær bit

3 stk vårløk

2 ss honning

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!