OPPSKRIFT PÅ ASIATISK LAKS

Asiatisk laks på menyen

Slik blir laksen kul.

OPPSKRIFT PÅ ASIATISK LAKS: Slik blir laksen morsom.
OPPSKRIFT PÅ ASIATISK LAKS: Slik blir laksen morsom. Foto: Foto: Erik Hannemann
Sist oppdatert

Ettersom laks blir stadig mer populært trenger vi flere ideer og mange variasjonsmuligheter.

Den tilberedingsmetoden som gir oss best kontroll på temperaturen er å ovnsbake laksen. Her finnes det utallige varianter. Du kan prøve den med sitron, laks og rosmarin eller en av mine gamle favoritter med nøtter og sennep.

Men, denne gangen er jeg i det asiatiske hjørnet. Det er lov. Så lenge det ikke er for komplisert. Og dét, skal jeg love deg, er ikke den her:

Smelt smør i kjelen, stek litt hvitløk, ha i limesaft, soyaolje og honning. Hell blandingen over biter med laks som du baker i ovnen.

Vips!

Hva serverer du til?

Mitt forslag (se oppskrift nedenfor) er å servere med spinat og ris. Det er veldig enkelt og raskt.

Har du lyst til å pimpe opp risen litt kan du selvsagt kule risen med mango eller ris med kanel.

Andre forslag til tilbehør er agurksalat med mynte eller en god ertepuré.

Få med deg alt! Følg Klikk Mat på Facebook.

Vil du ha gode oppskrifter i postkassa di hver fredag? Klikk her.

 

Les også:

Slik blir det tre forretter av en salmalaks

Dette er det beste brødet du kan bake

Her er alle ukemenyene

Denne kyllinggryta lager du i dag

Her kan du søke blant 5.000 oppskrifter!

Denne saken ble første gang publisert 26/09 2012, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også