Noen dager er man mer mathungrige enn andre. Dette er en av de dagene. Og jeg har lyst på alt: Kjøtt, fugl, fisk, skalldyr og varme supper. Krydret mat, indisk gryte med cashewnøtter for eksempel, og hjemmelaget sushi.

Jeg innser at jeg må begrense meg. Men, etter noen harde runder med meg selv har jeg kommet fram til følgende meny:

Forrett(er)

Først vil jeg bare skjære opp litt rå laks og legge dem på et fat. Noen med olje, andre med soyasaus. Kanskje lager jeg også et fat med litt spansk skinke (ja, det er nok verdens beste).

Den eneste retten jeg skal lage er en er herlig toast med chevre og paprika. Jeg innrømmer at dette er en stor og kraftig forrett som atpåtil har plenty sødme (fra syltetøyet). Ikke akkurat stilig - men nøyaktig slik jeg vil ha maten denne helgen.

Hovedrett

Retten er idiotskikker: Legg kyllingbiter, chorizo og poteter i en form - sett den i ovnen i 45 minutter. Ferdig. Dette er egentlig det første jeg gjør - før jeg lager forrett(ene). Om du har i noen hele hvitløker er det røft og rustikt å dele dem i to og servere til dem som vil ha. Ja, jeg er en av dem!

Jeg spanderer også på meg å lage litt ratatouille - og jeg følger Bent Stiansens oppskrift, han som nå kan skryte av å ha hatt michelin-stjerne lengst i Oslo.

Dessert

Jeg har, når sant skal sies, veldig sansen for den enkle sjokoladepuddingen - den som du alltid kan lage - i alle fall nesten... Den er enkel å lage og god å spise. To kvaliteter jeg setter umåtelig pris på med en dessert - og andre retter for den sakens skyld.

Blir det for mye med sjokoladepudding kan du lage noe enda enklere, for eksempel de gode cornflakeskakene her.

Ha en riktig god helg!

Erik Hannemann

Snacks med chevre

En herlig liten snack med chevre og tomat du kan kose deg med.

Ingredienser:

4 skiver chèvre, omtrent 2-3 cm tykke

1 ss paprikapulver

1 dl brødrasp

4 skiver tomat

4 skiver brød eller loff

olje/smør til steking

1 fedd hvitløk

1 ss aprikosmarmelade eller annet syltetøy

1 stk eggeplomme

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Kylling med chorizo

Dette er så enkelt at alle klarer det! Her får du mye smak for pengene.

Ingredienser:

2 stk rødløk

vann

4 stk kyllinglår

0,5 kg poteter

1 stk chorizopølse

skallet fra en sitron

1 stk hvitløk

3 stk gulrøtter

2 ss rosmarin, tørket

salt og pepper

olje

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Sjokoladepudding

Hjemmelaget sjokoladepudding - enklere blir det ikke å lage klassikeren.

Ingredienser:

4 ss sukker

2 ss maisenna

3 ss kakao

2 dl melk

2 dl kremfløte

200 g sjokolade

1 ts vaniljesukker, eller en vaniljestang

4 ss sterke kaffe, eventuelt

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!