Finnbiff er nydelig kjøtt. Men, hva er egentlig finnbiff?

Finnbiff er kjøtt av reinsdyr

Jo, finnbiff er kjøtt av reinsdyr som er skåret i tynne skiver. Finnbiff kjøpes frossent i butikken. Fordelen med de tynne finnbiffskivene er at de tiner veldig raskt. Faktisk er det ikke noe problem å ha dem rett i gryta - selv i frossen tilstand.

Så kan vi rydde en misforståelse av veien: Finnbiff er ikke en rett, men ordet refererer bare til selve kjøttet. Når det er sagt, er det en oppskrift som har etablert seg. Og det er denne du finner under artikkelen.

Jeg mener at dette er Norges beste viltgryte - og du kan om du vil bytte ut kjøttet her med finnbiff. Men den er ikke finnbiff-klassikeren.

Klassisk oppskrift med finnbiff

Finnbiff er populært - og jeg kan godt forstå hvorfor: Det går raskt å lage, det er vanskelig å gjøre noe feil - og dessuten er det supergodt!

Denne gangen vil jeg presentere en klassisk oppskrift på finnbiff. Veldig mange har kanskje bare stiftet bekjentskap med finnbiff nettopp gjennom denne retten. Jeg holder på å eksperimentere litt med andre oppskrifter - det får jeg komme tilbake til når jeg har noe ferdig!

Klassisk finnbiff lages med poteter, gulrøtter, rømme eller crème fraîche, einebær, brunost - og gjerne litt bacon og sopp i tillegg til finnbiff. Den nøyaktige oppskriften finner du nedenfor.

Hva serverer man til finnbiff?

Det er vanlig å servere tyttebærsyltetøy og ertestuing til finnbiff. Rosenkål (kok i litt vann og smør) er heller ikke sjeldent. Men, det er slett ikke nødvendig, for finnbiff klarer seg fint uten hjelp. Med en god rødvin (se hvilken her!) er dette et festmåltid som gjerne kan serveres gjester - særlig fra utlandet.

Oppskrifter med finnbiff

Jeg legger ved et par andre oppskrifter med finnbiff. Den første ligner klassikeren, men er moderne på den måten at den serveres med pasta.

i den andre varianten blir finnbiff omvandlet til en luksuriøs hamburger. Helt vilt godt!

Alle oppskriftene på finnbiff finner du nedenfor

Følg Sjuve på Twitter, så får du svar på alt de lurer på om mat

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

Pannekaker med ny topp

Slik baker du laks i ovnen

Slik lager du perfekte muffins

Oreokake blir godt på denne måten

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Christopher Sjuve

Finnbiff - klassisk gryte med reinsdyr

Finnbiff er reinsdyr på sitt beste. Her er den originale oppskriften på gryte med finnbiff.

Ingredienser:

1 stk løk

4 stk gulrøtter

600 g poteter

4 skiver bacon

5 stk champignon eller annen sopp

2,5 dl crème fraîche eller rømme

2 stk einebær

40 g brunost

500 g finnbiff

2 ss gressløk

Høyde (px): Bredde (px):

Tagliatelle med reinskav

Til 4 porsjoner:

250 g reinsdyrskav

1 ss olje

1 ss smør

200 g kantareller

1 dl buljongterning

salt

pepper

1 ts knuste einebær

400 g tagliatelle

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Hamburger med viltkjøtt og sopp

Dette er en fabelaktig burger som blir superlukseriøs om du bruker både Madeira og gåselever.

Ingredienser:

200 g reinsdyrskav

200 g kjøttdeig

2 stk einebær

100 g foie gras (kan sløyfes)

4 ss madeira (kan sløyfes)

75 g parmesan

150 g sopp

1 stk løk

salt og pepper

smør/olje til steking

2 stk hamburger brød

1 ts sennep

4 stk salatblader

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!