Erik Hannemann

Hellstrøms tilbehør til ribbe

Her er mesterkokk Eyvind Hellstrøms tilbehør til juleribbe. Husk at du kan bruke det klarede smøret flere ganger. Om du begynner med potetene, så kan du bruke smøret til kål, løk og epler.

Til 4 porsjoner:

Grønnkål

1 stk grønnkål, eller savoykål

4 stk sjalottløk

4 stk bacon skiver, eller skiver av sideflesk

2 stk eple

Poteter

40 stk Aspargers poteter, eller 10-15 vanlig poteter

250 g smør

salt og pepper

1 ss smør

Stekt løk

12 stk borretano løk, stjerneløk eller sjalottløk

150 g smør, klaret

Stekte epler

2 stk eple

150 g smør, klaret

Rødkål

1 stk rødkål

3 stk sjalottløk

1 ss honning

10 stk tørket fiken

2 ss sherryeddik

olje

4 ss solbær

1 dl solbærsaft

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!