Bent Stiansen ble kjent da han som første nordmann vant det uoffisielle VM i kokkekunst Bocuse D'or i 1993, og var dommer i samme konkurranse i 2008.

I år ble han kåret til årets beste restaurantør for sin innsats som restaurantsjef på Statholdergaarden. Han er også en av landets mestselgende kokebokforfattere.

Elsker dim sum

Når Stiansen skal kose seg litt ekstra, velger han å spise noe helt annet enn det han serverer i sin egen gourmetrestaurant.

- Jeg elsker dim sum-en på Taste of China i Torggata i Oslo, sier han.

Valget av restauranten er utelukkende smaksbasert.

Bra deal på god mat

På Taste of China bestiller Stiansen dim sum etter dagsformen.

- Jeg bestiller som regel cirka 15 forskjellige dim sum. Dette er små kinesiske småretter, og alle er delikate og gode. Etter måltidet er jeg stappmett, ler han.

Og som om ikke det er nok:

- Alle de gode smårettene kommer til en veldig lav pris.

Enkelt og godt

Noen restauranter går bananas med interiøret. Det har de imidlertid ikke gjort på Taste of China. Men så er det ikke interiøret som trekker Stiansen dit.

- Interiør og service er ingenting å skrive om. Det er rett og slett et meget enkelt sted med supergode dim sum.

Ble du sugen på dim dum? Her finner du både dim sum og andre gode tips til rimelig og god mat.

Følg Sjuve på Twitter, så får du svar på alt du lurer på om mat.

Du kan også følge Sjuve på Facebook.

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her.

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!