Her spiser kokkene

Bent Stiansen anbefaler

Her spiser kokkene i Oslo.

ELSKER KINESISK: Dim sum kalles kinesernes tapas og er en av Bent Stiansens favorittretter.
ELSKER KINESISK: Dim sum kalles kinesernes tapas og er en av Bent Stiansens favorittretter. Foto: Wikipedia.no
Sist oppdatert

Bent Stiansen ble kjent da han som første nordmann vant det uoffisielle VM i kokkekunst Bocuse D'or i 1993, og var dommer i samme konkurranse i 2008.

I år ble han kåret til årets beste restaurantør for sin innsats som restaurantsjef på Statholdergaarden. Han er også en av landets mestselgende kokebokforfattere.

Elsker dim sum

Når Stiansen skal kose seg litt ekstra, velger han å spise noe helt annet enn det han serverer i sin egen gourmetrestaurant.

- Jeg elsker dim sum-en på Taste of China i Torggata i Oslo, sier han.

Valget av restauranten er utelukkende smaksbasert.

Bra deal på god mat

På Taste of China bestiller Stiansen dim sum etter dagsformen.

- Jeg bestiller som regel cirka 15 forskjellige dim sum. Dette er små kinesiske småretter, og alle er delikate og gode. Etter måltidet er jeg stappmett, ler han.

Og som om ikke det er nok:

- Alle de gode smårettene kommer til en veldig lav pris.

Enkelt og godt

Noen restauranter går bananas med interiøret. Det har de imidlertid ikke gjort på Taste of China. Men så er det ikke interiøret som trekker Stiansen dit.

- Interiør og service er ingenting å skrive om. Det er rett og slett et meget enkelt sted med supergode dim sum.

Ble du sugen på dim dum? Her finner du både dim sum og andre gode tips til rimelig og god mat.

 

Få med deg alt! Følg Klikk Mat på Facebook.

Vil du ha gode oppskrifter i postkassa di hver fredag? Klikk her.

Denne saken ble første gang publisert 07/04 2012, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også