Michelinstjernekokk og restaurantsjef ved Restaurant Oscarsgate, Bjørn Svensson, spiser enkelt når han er hjemme i Norge.

- Det er ikke så ofte jeg spiser på andre gourmetrestauranter. Det blir dessverre ikke tid til det. I utlandet spiser jeg gjerne på Noma i København.

Glad i godt brød

Når han skal ha ha seg en god lunsj, rusler han de drøyt 900 metrene ned Pilestredet fra Restaurant Oscarsgate til Åpent bakeri i Parkveien i Oslo.

- Der spiser jeg ofte lunsj, sier Svensson.

- De har et godt utvalg av sandwicher og koselige lokaler.

... og tykke pannekaker.

Når mesterkokken spiser sandwich, er det ofte havets frukter som frister mest.

- Jeg pleier å spise sandwich med laks, enten røkelaks eller gravlaks (gravlaks lager du selv på ca ett minutt). Eller noe vegetarisk, med brie for eksempel. Også har de veldig gode amerikanske pannekaker.

Fikk du vann i munnen nå? I så fall kan denne oppskriften på saftige, amerikanske pakkekaker gi utløsning for dine lyster.

Les også:

Bjørn Svenssons laksecarpaccio

Varm sandwich med ost og sopp

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!