Arne Brimi er en av landets mest anerkjente tradisjonelle kokker. Likevel var det han som introduserte det norske folk til grønnsaken "sjalottlauk", hans faste følgesvenn gjennom programserien "Gutta på tur" (TV2). Brimi har skrevet flere hyllerader med kokebøker, og ble i 2010 slått til ridder av 1. klasse.

Brimiland er Arne Brimis mat- og opplevelsesimperium, med hjertebarnet Vianvang - en gård i Jotunheimen - i sentrum.

Ned et fjell, opp et fjell

Når Brimi selv skal ut og kose seg med matopplevelser, reiser han ikke spesielt langt fra sitt eget paradis. Verken i distanse eller konsept.

For å få skikkelig kaffe og rømmevafler, reiser Brimi ned Ottadalen og opp Grimsdalen. Fra Jotunheimen til Dovre, altså.

- Eitt av mange favorittspisesteder i Norge er Dovregubbens hall, sier Brimi på klingende "brimisk" (Vågå-dialekt).

- Det er et flott spisested langs veien, de har god mat og verdas beste vafler!

(Ikke tid til å dra til Dovre? Lag verdens beste vafler selv).

Skulle det friste mer med fersk fisk, går ferden sørvestover.

- Da drar jeg til Hallingstuene på Geilo. Fenomenal meny og spesielt Hardangeraure, sier Brimi.

Aure, eller ørret på bokmål, er den mest utbredte fiskearten i Norge.

Les også:

Ørret og potetmos (brennende kjærlighet)

Vafler på 10 ulike måter

Slik lager du grove vafler

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!