En ny uke truer! Heldigvis har vi tatt hånd om matplanleggingen for deg. Nedenfor finner du alle oppskriftene du trenger.

Ha en flott uke!

Mandag: Linsesuppe

Med fare for at noen vil tro jeg står i ledtog med den fryktinngydende lavkarbo-mafian starter denne uka med linsesuppe. For sikkerhetsskyld: Jeg faller ut av enhver diskusjon som begynner "hvor mange kalorier..." eller "er dette egentlig lavkarbo...".

Til alle oss som liker mat - for matens skyld: Husk at det finnes to typer mennesker: De som spiser for å leve - og de som lever for å spise.

La deg ikke skremme av at linsesuppe har fått et kjipt helsekarbo-image. I denne varianten får du masse gode smaker av krydder og småhissig chorizo-pølse. Kos deg!

Tirsdag: Fiskesuppe med lokk

Fiskesuppe blir en fest når den får et mystisk lokk over seg. Fiskesuppa er ganske klassisk med fenikkel og laurbær. Men, det er noe eget når du får en suppe med lokk - både for barn og barnslige.

Onsdag: Svinekoteletter

En kotelett er en kotelett helt til du gjør dette: Fjern beinet, bank dem flate, ha på krydder, rull dem sammen og surr bacon rundt. Plutselig er hverdagsmiddagen kjempekul.

Servér kotelettene sammen med Clotides supre, ovnsbakte poteter.

Torsdag: Ovnsbakt ørret

Å bake en fisk i ovnen er lettvint. I denne varianten får du gode smaker av appelsin, estragon og fennikel på kjøpet. Jeg foreslår å server dem med en gulrotsalat.

Fredag: Nachos

Da er vi klar for momsehelg! Og den sparkes i gang med en herlig, tv-vennlig, knasende, ostesmeltende nachos. Jeg liker å fylle en stor ildfast form med masse krydderduftende kjøttdeig med ost på toppen, legge masse nachochips rundt om og spise det med masse rømme til. Snaddermat på sitt beste.

Lørdag: Lammeskank

Lørdag har vi bedre tid, men ikke nødvendigvis så mye mer ork (jeg snakker bare for noen av oss). Derfor er lammeskanker perfekt: De trenger ikke mye jobb, bare mye tid. Så lar vi ovnen gjøre jobben. I denne oppskriften er det litt svisker og noen nøtter som du har i mot slutten. Ja, og en skvett rødvin...

Det er mange muligheter, men jeg serverer disse med kraftig rotmos.

Søndag: Tikka masala

Vi skal uttaskjærs. Og der er det som kjent mer eksotisk - særlig på krydderfronten. En tikka masala blir neppe enklere enn denne varianten: Bland yoghurt og garam masala eller karri, olje, knust hvitløk, tomat og kokosmelk, bland inn kylling og sett formen i ovnen. Enkelt?

Ja, nesten for enkelt. Servér med deilig ris eller stekte grønnsaker.

Ha en strålende uke!

(Over 15.000 følger Sjuve på Facebook og får svar på alt de lurer på om mat)

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

De deiligste eplekakene

Pannekaker med ny topp

En ukemeny for deg som liker god mat

Slik lager du perfekte muffins

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!



Erik Hannemann

Linsesuppe med gode smaker

Denne linsesuppa er krydret med kumin og koriander.

Ingredienser:

3 dl linser, røde

1 stk løk

1 ts kumin

1 ts koriander (tørket)

150 g chorizopølse

1 ts tomatpuré

2 ss flytende kylling kraft

salt og pepper

1 ts rødvinseddik

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Fiskesuppe med deilig lokk

Dette er en måte å gjøre suppa litt mer spennende...

Ingredienser:

400 g fisk, av en eller flere sorter

2 pl mørdeig (butterdeig)

1 stk løk

2 stk vårløk

2 fedd hvitløk

olje til pensling

0,5 stk fennikel

2 stk laurbærblad

1 knivsodd cayennepepper

safran, 2-3 tråder

1 stk fisk ehode, eventuelt

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Svinekotelett med godt krydder

I denne retten ruller du svinekotelettene, surrer med bacon - det må jo bare bli godt.

Ingredienser:

2 stk svinekotelett

1 ss salvie, tørket

revet skall fra én halv appelsin

1 pk bacon

salt og pepper

smør/olje til steking

Høyde (px): Bredde (px):
Clotilde Dusoulier

Clotildes ovnsbakte poteter

Her er Clotildes variant på ovnsbakte poteter - med et lite triks...

Ingredienser:

1,2 kg poteter

2 ss olje eller gåsefett

havsalt

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Ovnsbakt ørret

Bak laks eller ørret med denne sausen og få en helt ny smaksopplevelse.

Ingredienser:

1 stk ørret, eller laksefilet

1 stk appelsin

1 stk fennikel

2 stk sjalottløk

2 dl crème fraîche

1 ts estragon

2 ss gressløk

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Gulrotsalat med valnøtter

Med disse ingrediensene blir gulroten helt ny.

Ingredienser:

5 stk gulrot

2 ss hakket gressløk

1 stk nektarin

50 g valnøtter

2 ss lønnesirup

1 ss sitronsaft

sitronskall

salt

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Nachos med kjøttdeig og ost

Her kommer en suveren hverdagsrett.

Ingredienser:

500 g kjøttdeig

1 stk løk

olje/smør til steking

2 stk fedd hvitløk

1 ts chilipulver

1 ts kumin

1 ts sukker (gjerne brunt sukker)

2 bokser bønner

2 dl tomat saus (eller bare hakkede tomater fra boks)

2 stk rød chili

2 ss koriander, hakket

1 ss sitronsaft

salt og pepper

tortillachips

150 g ost, revet

4 ss rømme

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Lammeskank

Ovnsbakte lammeskanker er en av høstens store gleder.

Ingredienser:

2 stk lammeskank

10 skiver bacon

2 stk gulrøtter

2 stk løk

2 stk hvitløk (hele)

10 stk svisker

75 g pistasjenøtter

1 gl rødvin

3 dl crème fraîche

salt og pepper

1 ts rosmarin

timian

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Chicken tikka masala

Her er en enkel oppskrift på klassikeren kylling tikka masala.

Til 4 porsjoner:

1 stk hel kylling, eller bryst/lår i biter

2 dl yoghurt, helst tykk matyoghurt

2 ss garam masala

3 ss olje

3 fedd hvitløk

1 bokser tomat

1 dl kokosmelk

2 stk løk

koriander

salt og nykvernet pepper

Høyde (px): Bredde (px):