Hjort er kanskje det beste kjøttet som finnes. I alle fall på høsten.

Så vidt jeg forstår er kjøttet også økologisk.

Jeg setter umåtelig pris på hjortefilet med hvitløksgratinerte poteter og en lekker madeirasaus. Og tro meg når jeg sier at dette er Norges beste viltgryte - med hjortekjøtt.

Men, hva med å prøve noe råere?

Kjøttet svar på sushi

Carpaccio er kjøttets svar på sushi. Eller sashimi, for å være pirkede. (Slik lager du sushi hjemme, forresten).

Det sitter langt inne for mange å spise rått kjøtt. Første gangen er mest nervepirrende. Men etter noen ganger blir du mye mer opptatt av hvordan det smaker.

Og når du først får smaken på rått kjøtt får du en ny, kul dimensjon i livet. Ja, så sterkt vil jeg si det.

Du blir beundret

Dersom du får besøk, gjerne uventet, og serverer noen tynnskårne skiver med hjort (med litt urter, salt, pepper og olje) vil du merke at menneskene rundt deg begynner å se på deg med helt andre øyne. - Han er i pakt med naturen, tenker de stille og med ærefrykt. - Han er fryktløs og modig. Et unikum, fortsetter de og ser på deg med nesegrus beundring.

Og egentlig er det bare ganske naturlig. Du finner en makaløs oppskrift nedenfor. Makaløs, fordi naturen selv gjør jobben. Du bare pynter litt på den - og ditt eget image, i samme slengen.

(Over 15.000 følger Sjuve på Facebook og får svar på alt de lurer på om mat)

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

De deiligste eplekakene

Pannekaker med ny topp

En ukemeny for deg som liker god mat

Slik lager du perfekte muffins

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!



Erik Hannemann

Carpaccio av hjort

Det er ikke mange som har spist hjort på denne måten.

Ingredienser:

8 skiver rått hjort ekjøtt, av filet eller stek, så tynne du klarer

2 stk cherrytomat

4 kvast dill

1 ss gressløk

salt og pepper

2 ss majones

Høyde (px): Bredde (px):