Helgen er til for å bake!

Baking om morgenen

Som så mange andre baker jeg mer i helgene enn ellers. Og den aller beste ideen jeg har, men som jeg gjerne skulle klart å gjennomføre oftere, er å sette en deig i kjøleskapet kvelden før - og så bake til frokost. Denne deigen er laget for denslag flinkiser.

Makter du ikke kjøleskapsheving er heldigvis scones raskt å lage - her er oppskriften du trenger.

Baking om ettermiddagen

For alle del, det går an å bake på ettermiddagen også. Horn for eksempel. Oppskriften nedenfor er stor og om du er flink kan du bake, fylle og fryse ned hele ukas matpakker i en smell (sjekk her for tips).

Jeg legger også med det jeg kaller for verdens beste loff. Det heter visst brioche på fransk. Legg merke til at de selges masse brioche rundt om som er søtet med sukker. Det er ikke denne, men det kan du gjøre noe med... Jeg liker å steke skiver av den her i smør til den blir sprø og så spise den med stekt sopp - kantareller, for eksempel (oppskrift nedenfor).

Kjapp bakst

En siste anbefaling tar jeg med. Det er veldig fort gjort, siden deigen ikke skal heve. Hadde verdens krigshissere spist mer av dette lune krydderbrødet ville verden sett anderledes ut. Krydderbrødet har nemlig en beroliggende effekt på mennesker. Tror du meg ikke?

Bak selv og kjenn på følelsen av indre ro og harmoni som strømmer gjennom kroppen.

God bakst!

(Over 14.000 følger Sjuve på Facebook og får svar på alt de lurer på om mat)

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

Pannekaker med ny topp

En ukemeny for deg som liker god mat

Slik lager du perfekte muffins

Den perfekte vaffeloppskriften

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!



Erik Hannemann

Horn

Her er en super oppskrift på horn. Fyll dem med det du vil.

Ingredienser:

250 g smør

6 dl melk

50 g gjær

1 ts salt

5 ss sukker

1 kg hvetemel

1 stk egg

Høyde (px): Bredde (px):
Christopher Sjuve

Brioche (loff)

Denne supre oppskriften på brioche - en fantastisk loff som lages med smør og egg.

Ingredienser:

525 g hvetemel

250 g smør

7 stk egg

0,5 pk tørrgjær

40 g sukker

1 ts salt

Høyde (px): Bredde (px):