Oppskrift på bakevarer
Bak deg noe godt
Sett deigen i kjøleskapet, bak dem i 10 minutter i morgen tidlig.
Helgen er til for å bake!
Baking om morgenen
Som så mange andre baker jeg mer i helgene enn ellers. Og den aller beste ideen jeg har, men som jeg gjerne skulle klart å gjennomføre oftere, er å sette en deig i kjøleskapet kvelden før - og så bake til frokost. Denne deigen er laget for denslag flinkiser.
Makter du ikke kjøleskapsheving er heldigvis scones raskt å lage - her er oppskriften du trenger.
Baking om ettermiddagen
For alle del, det går an å bake på ettermiddagen også. Horn for eksempel. Oppskriften nedenfor er stor og om du er flink kan du bake, fylle og fryse ned hele ukas matpakker i en smell (sjekk her for tips).
Jeg legger også med det jeg kaller for verdens beste loff. Det heter visst brioche på fransk. Legg merke til at de selges masse brioche rundt om som er søtet med sukker. Det er ikke denne, men det kan du gjøre noe med... Jeg liker å steke skiver av den her i smør til den blir sprø og så spise den med stekt sopp - kantareller, for eksempel (oppskrift nedenfor).
Kjapp bakst
En siste anbefaling tar jeg med. Det er veldig fort gjort, siden deigen ikke skal heve. Hadde verdens krigshissere spist mer av dette lune krydderbrødet ville verden sett anderledes ut. Krydderbrødet har nemlig en beroliggende effekt på mennesker. Tror du meg ikke?
Bak selv og kjenn på følelsen av indre ro og harmoni som strømmer gjennom kroppen.
God bakst!
(Over 14.000 følger Sjuve på Facebook og får svar på alt de lurer på om mat)
Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her
Les også:
En ukemeny for deg som liker god mat
Slik lager du perfekte muffins
Den perfekte vaffeloppskriften
Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!
Ingredienser:
250 g Smør
6 dl Melk
50 g Gjær
1 ts Salt
5 ss Sukker
1 kg Hvetemel
1 stk Egg
Brioche (loff)
Denne supre oppskriften på brioche - en fantastisk loff som lages med smør og egg.
Se hele oppskriftenIngredienser:
525 g Hvetemel
250 g Smør
7 stk Egg
0.5 pk Tørrgjær
40 g Sukker
1 ts Salt
Denne saken ble første gang publisert 18/09 2011, og sist oppdatert 26/06 2017.