Oppskrift på rullekake med sjokoladefyll

Slik lykkes du med rullekake

Her er trikset du trenger.

OPPSKRIFT PÅ RULLEKAKE: Rullekake med sjokoladekrem? Ja, det liker alle. Du også...
OPPSKRIFT PÅ RULLEKAKE: Rullekake med sjokoladekrem? Ja, det liker alle. Du også... Foto: Foto: Erik Hannemann
Sist oppdatert

- Rullekake? Hørte jeg bestemor?

Nei. Det var meg. Jeg har møtt overraskende mye motstand og hån for min svakhet. For rullekaker. (Jeg er vant til denslags, også når jeg lanserer ertesuppe med kokt svineknoke eller fleskepannekaker til middag får jeg det samme, uforstående ansiktsutrykket i respons).

Kanskje har jeg et annet forhold til dem enn andre. Verken moren min eller bestemoren min har vært ivrige rullekakebakere. Ei har noen menn begitt seg ut på det som virker umulig: Å rulle en kake sammen.

Hva er trikset for å lykkes med rullekake?

Jeg har feilet mange ganger. Men, det som tusenvis av husmødre verden over klarer - det skal pinadø jeg også få til. Det som oftest har gått galt er at kaken har blitt for stiv og umulig å rulle sammen. Vel, da blir det ikke rullekake...

Det viktigste er å ikke steke for lenge. 8-10 minutter ser ut til å være nok i min ovn (på 180 grader). Det andre er å ikke la kaken tørke mens du holder på andre ting (som jeg har lett for å gjøre). Om kaken tørker går det ikke an å rulle den sammen, og da blir det heller ikke rullekake...

Trikset er å bruke et kjøkkenhåndkle. Når kaka steker i ovnen legger du et kjøkkenhåndkle på benken. Det må større (eller minst like stort) som stekebrettet ditt. Dryss et raust lag med sukker på kjøkkhåndklet. Når du tar kaka ut av ovnen hvelver du den på kjøkkenhåndklet. Vanskelig?

Du kan bruke den feige metoden, som jeg bruker: Dryss sukker på kaka, legg på kjøkkenhåndklet og legg et stekebrett på toppen. Nå kan du trygt hvelve det rundt...

Og så ruller du elegant hele kaka inn i kjøkkenhåndkle. Nå kan du kose deg med å lage sjokoladekremen!

Sjokoladekremen - hva må du huske på?

Ikke så mye. Men, det er kjekt å vite hvordan du smelter sjokolade på en sikker måte. Og resten er grei skuring: Rør smør og sukker hvitt, bland inn smeltet sjokolade, eggeplomme og kakao.

Hele oppskriften finner du nedenfor.

Husk at du kan lage rullekake, kan du også lage Charlotte russe...

(Over 14.000 følger Sjuve på Facebook og får svar på alt de lurer på om mat)

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

Pannekaker med ny topp

En ukemeny for deg som liker god mat

Slik lager du perfekte muffins

Den perfekte vaffeloppskriften

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!



Denne saken ble første gang publisert 14/09 2011, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også