Oppskrifter for helgen

En treretter med masse god mat

Her er ukens helgemeny.

TARTE TATIN, EPLEKAKE: En eplekake som lages oppned.
TARTE TATIN, EPLEKAKE: En eplekake som lages oppned. Foto: Foto: Erik Hannemann
Sist oppdatert

Noen andre som gleder seg til helg?

Noenlunde hver helg lager jeg forslag til en treretters helgemeny.

Denne gangen består treretteren av en kul krabberett, en risotto full av smak og en saftig eplekake.

Forrett: Krabbe med mango

Et overveldende flertall i krabbefiskemiljøene er kritiske til å kjøpe ferdige rensede "krabbeskjell". Vel, jeg er ikke en del av noe krabbefiskemiljø, så dere får ha meg unnskyldt. Jeg kjøper ferdig renset krabbe. (For dem som vil prøve seg på å koke og rense selv; vær så god).

I denne retten får krabben følge av litt søt mango. Skal du ha vin, er det faktisk et hett tips å prøve seg på en halvtørr tysker (selv om det kanskje er lenge siden du testet det...). Her får et godt tips.

Hovedrett: risotto

En risotto er lun, varmende og fantastisk "comfort food". Har du ikke laget risotto før, er det smart å sjekke disse tipsene her. Dersom du har plukket sopp i skogen kan du bruke den (og vet hvilke som giftige), men det fungerer fint med sopp fra butikken.

Til denne risottoen kan du servere alt fra kokte oksehaler, biff, laks og et perfekt stekt kyllingbryst.

Dessert: Eplekake

Prikken over i denne helgen settes av denne eplekaka. I oppskriften finner du også litt pære. Jeg anbefaler å bruke brunt sukker for å få litt mer dybde. En skvett rom kan gjøre susen, men det går fint uten rom og brunt sukker også!

God helg!

(Over 14.000 følger Sjuve på Facebook og får svar på alt de lurer på om mat)

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

Slik lager du DeLuxe-poteter

En ukemeny for deg som liker god mat

Slik lager du perfekte muffins

10 oppskrifter med kjøttdeig

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!



Denne saken ble første gang publisert 02/09 2011, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også