Noen andre som gleder seg til helg?

Noenlunde hver helg lager jeg forslag til en treretters helgemeny.

Denne gangen består treretteren av en kul krabberett, en risotto full av smak og en saftig eplekake.

Forrett: Krabbe med mango

Et overveldende flertall i krabbefiskemiljøene er kritiske til å kjøpe ferdige rensede "krabbeskjell". Vel, jeg er ikke en del av noe krabbefiskemiljø, så dere får ha meg unnskyldt. Jeg kjøper ferdig renset krabbe. (For dem som vil prøve seg på å koke og rense selv; vær så god).

I denne retten får krabben følge av litt søt mango. Skal du ha vin, er det faktisk et hett tips å prøve seg på en halvtørr tysker (selv om det kanskje er lenge siden du testet det...). Her får et godt tips.

Hovedrett: risotto

En risotto er lun, varmende og fantastisk "comfort food". Har du ikke laget risotto før, er det smart å sjekke disse tipsene her. Dersom du har plukket sopp i skogen kan du bruke den (og vet hvilke som giftige), men det fungerer fint med sopp fra butikken.

Til denne risottoen kan du servere alt fra kokte oksehaler, biff, laks og et perfekt stekt kyllingbryst.

Dessert: Eplekake

Prikken over i denne helgen settes av denne eplekaka. I oppskriften finner du også litt pære. Jeg anbefaler å bruke brunt sukker for å få litt mer dybde. En skvett rom kan gjøre susen, men det går fint uten rom og brunt sukker også!

God helg!

(Over 14.000 følger Sjuve på Facebook og får svar på alt de lurer på om mat)

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

Slik lager du DeLuxe-poteter

En ukemeny for deg som liker god mat

Slik lager du perfekte muffins

10 oppskrifter med kjøttdeig

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!



Erik Hannemann

Krabbe med mango

Dette er enkle greier.

Ingredienser:

1 knivsodd cayennepepper

300 g krabbekjøtt

1 stk mango

3 ss majones

1 stk squash

1 ss finhakket gressløk

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Sopprisotto

Sopprisotto er en høstklassiker. Det er vanskelig å tenke seg denne årstiden uten en god risotto - gjerne på fersk sopp, men tørket fungerer også utmerket.

Ingredienser:

2 dl arborioris (ris til risotto)

1 stk gulrot

1 stk løk

150 g sopp

3 ss kraft

5 dl vann

50 g parmesan

1 dl hvitvin

50 g smør

1 fedd hvitløk

olje/smør til steking

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Tarte tatin

Det er ikke uten grunn at denne eplekaka er verdensberømt. Det finnes bare en eplekake er som helt konge. Du har funnet den.

Ingredienser:

Bunnen

125 g smør

100 g sukker

1 stk egg

150 g hvetemel

1 ts salt

Fyllet

3 stk eple

2 stk pære

100 g smør

2,5 dl sukker

Høyde (px): Bredde (px):