I sommer var jeg på Sardinia. Meningen var nok å komme hjem og være så begeistret for pizza at jeg nå skulle stått til knes i sement mens jeg murte min egen vedfyrte pizzaovn i hagen.

Sånn ble det ikke. Det beste jeg spiste var krabbe. Og det hele ble servert svært enkelt: Litt olivenolje og tabasco nederst på tallerken, salat, noen veldig få tomater og krabbekjøtt på toppen. Og en flaske prosecco i isbøtte. (Du finner noen gode alternativer her).

Det slår meg alltid hvor mye sødme krabbe (og reker) tåler. Både til reker og krabber liker jeg å drikke halvtørre viner (viner som har godt med sødme, altså). Chablis er ikke feil, men det blir ikke bedre.

Rask mat

Krabbe er nydelig mat og dessuten finnes det overveldende mengder av dem i havet. Dersom du aldri har kokt krabbe før kan du få en kjapp innføring her, eller du kan gjøre som meg og kjøpe ferdig renset. Litt greiere.

Dersom du kjøper ferdigrenset krabbe har du mat på et øyeblikk. Du kan lage deg en enkel salat (som nevnt ovenfor) eller en supersancwich med tabasco, cayenne og majones.

Dersom du har litt mer tid anbefaler jeg dette: Kok en squash noen minutter, stek den, og bland krabbekjøttet med litt majones, krydder og gressløk som du legger på squashen og pynter med noen biter moden mango... Vi er tilbake til sødmen igjen - og det er der den hører hjemme.

Jeg legger ved en oppskrift på krabbesuppe (bisque, som heter når vi har å gjøre med krabber og skalldyr). Og så får du chilikrabbe for den som liker litt spenning i hverdagen.

God appetitt!

(Over 14.000 følger Sjuve på Facebook og får svar på alt de lurer på om mat)

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

Slik lager du DeLuxe-poteter

En ukemeny for deg som liker god mat

Slik lager du perfekte muffins

10 oppskrifter med kjøttdeig

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!



Erik Hannemann

Krabbe med mango

Dette er enkle greier.

Ingredienser:

1 knivsodd cayennepepper

300 g krabbekjøtt

1 stk mango

3 ss majones

1 stk squash

1 ss finhakket gressløk

Høyde (px): Bredde (px):

Chilikrabbe

Til 4 porsjoner:

12 stk store krabbe klør

3 ss olivenolje

1 fedd hvitløk, finhakket

3 stk chili, tørket og hakket

2 ts chilisaus, søt

4 ss ketchup

2,5 dl kyllingkraft

0,5 ts salt

1 ts sukker

4 stk vårløk, finhakket

gressløk til pynt

Høyde (px): Bredde (px):

Bisque på krabbe

Til 4 porsjoner:

1 stk krabbe

2 stk sjalottløk

1 ss olivenolje

2 ss cognac

1 ss tomatpuré

1 knivsodd safran

1 knivsodd kajennepepper

2,5 dl hvitvin

7,5 dl vann

salt

hvit pepper

2 dl crème fraîche

dill

Høyde (px): Bredde (px):