Endelig er helgen her.

Og vi skal, som vanlig, prise helgen med veldig god mat - en treretters, intet mindre.

(Du finner alle menyene jeg har laget her).

Krabbe til forrett

Jeg har gjort et dypdykk i vårt svært innholdsrike arkiv og funnet fram en krabbesalat. Den har alle ingrediensene en krabbesalat skal ha, nemlig salat med god dressing, avocado og krabbekjøtt. Men, det kommer også noen overraskelser her i form av appelsin og grapefrukt.

Cognac til hovedrett

Cognac har helt spesiell smak. I denne retten låner kyllingen de lekre smakene og alkoholen fjernes. Oppskriften er enkel: Stek grønnsaker og kylling i en kjele eller stor stekepanna, ha i Cognac (eller brandy) og fløte. Kok til det er ferdig.

Bringebær til dessert

Det er sesong for bringebær. Det må vi ta vare på (sjekk her hvordan du sylter!). Mitt forslag er lekende enkelt: Rør sammen yoghurt, rømme, sukker og vanilje. Legg på bringebær og over honning... Hørtes det godt ut?

Oppskriftene finner du nedenfor! God helg.

(Over 14.000 følger nå Sjuve på Facebook!)

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

Slik lager du deilige smoothies

En ukemeny for deg som liker god mat

Slik lager du perfekte muffins

10 oppskrifter med kjøttdeig

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!



Krabbesalat

Til 4 porsjoner:

200 g krabbe kjøtt, eller 2-3 krabbeklør per porsjon

1 stk appelsin

1 stk rosa grapefrukt

2 stk plomme tomat i terninger, uten skinn og kjerner

2 stk avokado i tynne båter

blandet frisk salat, f.eks. frisseé, batavia, ruccula

Dressing

1 stk lime

1 dl kaldpresset olivenolje

1 ss kapers

1 ss finhakket gressløk

salt

pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Kyllinggryte med cognac

Det skal ikke mange dråpene til for å få god smak...

Ingredienser:

1 stk kylling

1 stk gulrot

1 stk purre

1 stk løk

2 dl fløte

3 ss cognac

salt og pepper

1 stang selleri

2 stk poteter

1 ts provencekrydder

smør/olje til steking

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Bringebær med yoghurt og vanilje

Bringebær blir nydelig sammen med yoghurt, vanilje og rømme.

Ingredienser:

1 kurv bringebær

2 dl yoghurt

1 dl rømme

1 stk vaniljestang

3 ss sukker

Høyde (px): Bredde (px):