Det er noen uker siden sist jeg lagde en helgemeny (du finner alle jeg har laget her). Denne gangen skal jeg la vår franske skribent Clotilde Dusoulier få stå for mesteparten.

Clotilde er altså en fransk matskribent som vi har fått som spaltist. Hennes blogger dukker opp med ujevne mellomrom (og alle hennes artikler kan du lese her).

Forrett

Det som tjener som forrett på mitt bord denne helgen er oeuf cocotte - eller egg i form. Det er en enkel og kul rett. Du blander kokt skinke og stekte grønnsaker med crème fraîche og har i form. Så knekker du i ett egg, har over litt ost og baker det i ovnen. Det ser tøft ut - og ikke mange har smakt det.

Hovedrett

Hovedretten er en Clotilde spesial, en enkel og genial rett hvor du får mye smak for penga. Her er de viktigste ingrediensene svinefilet, appelsin og rosmarin. Og det er særlig avslutningen som gjør dette fabelaktig. Her koker man inn marinaden til en sirupsaktig konsistens og heller over maten.

Jeg foreslår å servere det her med clotildes suverene, supersmarte og sprø poteter (alle som har prøvd lager ikke lenger poteter på noen annen måte).

Dessert

Jeg får selv lov til å avslutte denne menyen. Og da tar jeg sjansen på kline til med sommerens slager: Is med karamell og pinjekjerner. Verdenshistorien har ingen kjente eksempler på at noen har blitt skuffet over denne isen.

God helg!

(Over 14.000 følger nå Sjuve på Facebook!)

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

Slik lager du deilige smoothies

En ukemeny for deg som liker god mat

Slik lager du perfekte muffins

10 oppskrifter med kjøttdeig

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!



Clotilde Dusoulier

Egg i form - Oeuf Cocotte

Her er Clotilde Dusouliers herlige, lille oppskrift på klassikeren Oeuf Cocotte. Oppskriften kan varieres etter hva man finner på kjøkkenet.

Ingredienser:

1 stk egg

1 ss crème fraîche

salt og pepper

littpaprikapulver

Eventuelt

1 skiver skinke, bacon, tunfisk eller tofu

1 neve hakkedetomater, sopp, paprika, squash, løk eller andre grønnsaker

1 neve muskat, revet

1 ts tørkede eller friskeurter, persille, gressløk, koriander

Høyde (px): Bredde (px):
Clotilde Dusoulier

Clotildes svinefilet med appelsin og rosmarin

Dette er Clotilde Dusouliers nydelige oppskrfit på svin indrefilet.

Ingredienser:

800 g svin indrefilet

Marinade

2 stk appelsin er, bare saften

2 ss olje

1 ss hvitvinseddik

1 ts honning

2 fedd hvitløksfedd

1 ts rosmarin, tørket

1 klype havsalt

pepper, sort og nykvernet

Avslutningen

1 ss crème fraîche (en raus spiseskje! Fløte kan også brukes)

salt

3 ss persille, grovhakket

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Iskrem med karamell og pinjekjerner

Dette er antagelig en av verdens beste oppskrifter på iskrem.

Ingredienser:

Iskrem

1 stk vaniljestang

3 stk eggeplomme

150 g sukker

2 dl melk

2 dl kremfløte

Saus

100 g sukker, vanlig eller brunt

3 dl kremfløte

40 g smør, gjerne usaltet

50 g pinjekjerner

Høyde (px): Bredde (px):