Denne helgen er det to kriterier for maten:

1) Det er tid for de enkleste rettene. De må nesten gjøre seg selv.

2) Og: Uansett vær, skal maten gi meg følelsen av sommer!

Så derfor har jeg laget denne menyen:

Asparges med reker

Reker er synonymt med sommer for meg. I denne enkle forretten får de selskap av asparges og løyrom. I oppskriften er det en lekker hollandaise, men jeg er truende til å bare smelte litt smør i dag...

Makrellen har kommet!

Det er som et rykte som sprer seg: Nå har makrellen kommet! (Er det forresten noen som vet hvor den har vært?). Det greieste er bare å steke/grille den, men dersom du har planer om å være inne er ovnen også et godt alternativ. 20 minutter på 180 grader er et godt utgangspunkt.

Den her serveres med en enkelt potetsalat (men du kan prøve deg på en mer avansert variant om du vil).

Ettersom jeg har funnet ut hvordan reddikene blir magiske, kan jeg faktisk hende at jeg bytter det mot potetsalaten.

Jordbær!

I serien to ting som passer sammen har vi kommet til basilikum og jordbær. Med litt brunt sukker blir dette suverent godt. Litt mynte, kanskje? Ok. Men nå er det bra. Det holder.

God helg!

(Over 13.000 følger nå Sjuve på Facebook!)

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

Slik lager du deilige smoothies

En ukemeny for deg som liker god mat

Slik lager du perfekte muffins

10 oppskrifter med kjøttdeig

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!



Erik Hannemann

Asparges med reker

Du kan grille dem eller steke dem i panna. Og så må du ha god saus...

Til 2 porsjoner:

8 stk asparges

20 stk reker, pillede

2 ss løyrom

olivenolje

Saus - Hollandaise

200 g smør

2 stk egg

1 stk sitron

cayennepepper

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Grillet makrell med potetsalat

Smaken av makrell er smaken av sommer. Her serveres den med potetsalat.

Ingredienser:

1 stk makrell

2 stk sitronskiver

500 g poteter

1 dl olje

2 ss sitronsaft

1 dl syltet paprika

10 stk sukkererter

2 stk reddik

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Jordbær med frisk basilikum

Dette er en morsom jordbærdessert. Du kan gjerne redusere litt på sukkeret om du synes det blir for søtt.

Ingredienser:

0,5 kurv jordbær

0,5 potte basilikum

1 dl vann

3 ss brunt sukker, eller vanlig hvitt sukker

Høyde (px): Bredde (px):