Oppskrift på rabarbrasyltetøy

Slik lager du syltetøy

Lag syltetøy når du har tid!

OPPSKRIFT PÅ RABARBRASYLTETØY: Her kommer en oppskrift på rabarbrasyltetøy med svisker.
OPPSKRIFT PÅ RABARBRASYLTETØY: Her kommer en oppskrift på rabarbrasyltetøy med svisker. Foto: Foto: Erik Hannemann
Sist oppdatert

Jeg er litt opptatt av rabarbra om dagen. Det er fordi det er en så kul og morsom ingrediens, men med et begrenset tidsrom hvor blomstrer og gir av sitt gastronomiske potensiale.

Vanligvis sier man at sankthans er den siste dagen du kan høste rabarbra. Ta dét med en klype sukker, sier jeg.

Jeg har nettopp laget en god krukke med det klassiske rabarbrasyltetøyet (med kanel). Men, når Lindis tipset meg om en annen variant (på Facebook-siden), klarte jeg ikke å la være. Det en morsom variant med svisker som du finner oppskriften på nedenfor.

Ingen kunst å lage syltetøy

I prinsippet er syltetøy enkelt: Kok bær og sukker sammen. Finn ut hvor mye sukker du liker. En pekepinn er at de mest søthungende av oss bruker like mye sukker som bær. Selv synes jeg det er litt for mye.

Vanligvis lar jeg syltetøyet bare koke til det tykner. Men, det er vanlig å bruke syltetpulver for å få den karakteristiske syltetøykonsistensen. De mest kjente merkene er Jam og Certo. De inneholder også litt konserveringsmidler som gjør at det holder lenger.

For øvrig: Syltepulver krever koking, men velger du å bruke et frysepulver er det ikke nødvendig å koke bærene.

Det er for ingenting i veien for å fryse syltetøy. Men, har du lyst til å gjøre det på gamlemåten kan du sjekke denne videoen.

i tillegg til det fine rabarbrasyltetøyet tar jeg med to andre syltetøy.

Oppskriftene finner du nedenfor!

(Over 13.000 følger nå Sjuve på Facebook!)

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

Slik lager du deilige smoothies

En ukemeny for deg som liker god mat

Slik lager du perfekte muffins

10 oppskrifter med kjøttdeig

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!



Denne saken ble første gang publisert 25/06 2011, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også