Føler du deg fransk og modig?
Oppskrift på snegler i pasta
Slik lager du snegler i pasta.
Matbloggere
I sommer lar vi landets flinke matbloggere få boltre seg på Klikk.no. I tur og orden vil de få lov til å presentere seg selv og den gode maten de lager.
Pepperkverna er en matblogger med respekt for seg selv. Fra tid til annen serveres det franskeste av det franske:
Snegler.
I det franske kjøkken har det alltid vært viktig å ta vare på det naturen byr på. Innmat opphøyes til delikatesser, tynne skiver av kalvelever surres i smør til den blir rosa og lekker. På fasjonable restauranter serveres tradisjonsrike retter som pieds et paquets, fylt magesekk og føtter fra sau. Urter og viltvoksende asparges plukkes i veikanten og finner en plass på matbordet.
I tidligere tider var froskelår og snegler fattigmannskost. På åkre og eng gikk folk på matauk. Etterhvert som velstanden har økt har de tradisjonelle rettene måttet vike for dyrere løsninger. Men fremdeles kan man, etter kraftige regnskyll, se folk plukke snegler i vinmarkene.
Ny innpakning
I dag serveres gjerne tradisjonelle retter i "ny innpakning". Det er denne lekre forretten, ravioli fylt med hvitløksmør og snegler, et godt eksempel på. Den er perfekt for en varm sommerkveld med kald hvitvin i glasset. Vil du ikke lage pasta selv er lasagneplater et alternativ.
Så føler du deg fransk og modig i dag, prøv snegler!
Oppskriften finner du nedenfor.
(Over 13.000 følger nå Sjuve på Facebook!)
Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her
Les også:
Slik lager du deilige smoothies
En ukemeny for deg som liker god mat
Slik lager du perfekte muffins
Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!
Denne saken ble første gang publisert 13/07 2011, og sist oppdatert 26/06 2017.