La du også merke til at agurknyhetene nådde nye høyder nylig?

Jeg reagerer alltid med å himle med øynene over slike overskrifter. Og på trass lager jeg for eksempel en deilig agurksalat. Det virker svært provoserende på absolutt alle jeg kjenner. Jeg blir utestengt fra det gode selskap og bare sett rart på. Så jeg burde antagelig holde meg for god for den slags barnsligheter.

Men, jeg klarer ikke å la være. Sånn er det å være storebror: Det er umulig å la en sjanse til å erte passere.

I tur og orden er ting farlige: kjøtt, fisk, ost og nå var det altså agurker. Og se hvem som alltid kommer helskinnet igjennom!

Til stor frustrasjon for alle andre, selvsagt. Det er mange som gleder seg til at jeg blir matforgiftet. Da kan de se (etter drøye 30 år): - Haha, hva var det jeg sa?

Så langt har de ikke fått den gleden.

Tre oppskrifter med agurk

Så til oppskriftene! Den aller første jeg vil dele er en enkel og suveren agurksalat jeg lagde nylig. Den er veldig enkel og lages med eddik, sukker og mynte.

Nå som sommeren (liksom) er her er det vanskelig å komme utenom det som hadde reddet Hellas ut av gjeldskrisa om de hadde tatt copyright på oppskriften: tzatziki. Det altså den verdensberømte retten med revet agurk i tykk yoghurt med hvitløk og litt andre krydderier. En beslektet variant finner vi i den indiske raita, som er kul å prøve om du ikke har gjort det før.

Til slutt tar vi med en klassisk sommerrett med makrell med en agurksalat som tar med det beste fra to verdener: agurk med yoghurt og mynte.

Oppskriftene finner du nedenfor.

(Over 11.000 følger nå Sjuve på Facebook!)

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

Slik lager du deilige smoothies

En ukemeny for deg som liker god mat

Slik lager du perfekte muffins

10 oppskrifter med kjøttdeig

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!



Erik Hannemann

Agurksalat

Slik blir agurksalaten bedre. Mye bedre.

Ingredienser:

1 stk agurk

5 ss hvitvins eddik (eller epleeddik etc)

1 ss sukker

vann

4 ss mynte, frisk

Høyde (px): Bredde (px):
Alf Børjesson

Tzatziki

Dette er helt gresk for de fleste.

Til 4 porsjoner:

3 dl matyoghurt, eller yoghurt naturell

1 stk slangeagurk, i skiver

0,5 ts salt

3 fedd hvitløk

0,5 ts pepper, sort og nykvernet

Høyde (px): Bredde (px):
TV 2 © God morgen Norge

Stekt makrell med dill og gressløk, kremet agurksalat

Til 4 porsjoner:

4 stk filet av makrell

1 dl hakket dill

1 dl hakket gressløk

4 ss hvetemel

3 ts salt

pepper, sort og nykvernet

olje

smør til steking

Kremet agurksalat

1 stk slangeagurk, i skiver

3 dl mat yoghurt, kesam eller rømme

1 fedd hvitløk

4 ss hakket mynte

2 ss sitronsaft

salt

pepper

sukker

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om: