Juni blir ofte glorifisert i januar. Da er sommermåneden en fjern drøm med sandaler og bortpakkede dunjakker. I januar forestiller jeg meg hvordan jeg skal lage florlette retter. Nydelige sommermat som bruschetta med tomater, asparges med reker og en frisk tzatziki bugner på et bord med blomster og hvitvin.

Og når juni endelig kommer er jeg jammen ikke sikker på om det er hvitvin eller rødvin som frister mest. Kanskje det derfor rosévin har blitt så populært (sjekk testen, her er den beste). Og maten? Ja, gi meg noe som smaker! Som kan få tankene over på noe annet enn været.

Så derfor har jeg tenkt å lage mat som gjør meg glad - uansett vær. Metode: Masse smak!

Forrett

Det første jeg skal servere i kveld er en enkel tapas med chorizopølse og hvitløkfedd. Og så skal jeg lage det gode ostebrødet som jeg fant i Italia i våres.

Hovedrett

Det andre som skal godgjøre seg på stekeovnen mens vi koser oss med forrettene er en indisk biryani. Jeg har blitt betatt av den retten og unnskylder meg herved for alle som mener de har hørt det før: Dette er en fabelaktig indisk smaksbombe.

Dessert

Det kunne være fristende å kline til med en fyldig monsterdessert, men jeg tror det får passere denne gangen. Jeg tror jeg prøver meg på en rabarbradessert med sabayonne (eggedosis) som jeg investerer et poetisk håp om godt vær i.

Og til alle dere, i Nord-Norge for eksempel, som har godt vær: Dere kan også spise og kose dere med denne maten.

Oppskriftene finner du nedenfor!

(12.000 følger nå Sjuve på Facebook!)

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

Slik lager du deilige smoothies

En ukemeny for deg som liker god mat

Slik lager du perfekte muffins

10 oppskrifter med kjøttdeig

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!



Erik Hannemann

Tapas med stekt chorizo og hvitløk

Denne retten er lages med kun to ingredienser.

Ingredienser:

25 cm chorizopølse

6 fedd hvitløk

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Biryani - indisk kyllingrett

Dette er en indisk rett som smaker akkurat slik indisk mat skal smake. intenst og spennende.

Til 4 porsjoner:

5 stk poteter

2 stk løk

2 fedd hvitløk

0,5 ts chilipulver

4 cm ingefær

0,5 ts gurkemeie

1 ts knust kumin

3 stk tomater

2 ss yoghurt

0,5 ts kardemomme

1 ts kanel

1 stk kylling, delt i åtte (eller fire kyllingbryst delt i biter)

Risen

1 stk løk

2 stk nellikspiker

1 ts kanel

2 cm ingefær

1 klype safran

1 ts kardemomme

500 g basmatiris

vann

3 ss flytende kylling kraft

salt og pepper

olje til pensling

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Rabarbra og jordbær med sabayonne

Her er en kul oppskrift på med to av sommerens herligheter, jordbær og rabarbra. Eggekremen får du til, det er jeg sikker på.

Ingredienser:

1 stk vaniljestang

3 stk eggeplomme

3 ss sukker

0,5 kurv jordbær

4 stilk rabarbra

1 dl sukker

Høyde (px): Bredde (px):