Noen ganger dukker det opp små tips og triks som gjør hverdagen litt morsommere. Det kan være hvordan du lager en sjokoladekake på fem minutter, eller hvordan potetene blir sprø med ristetrikset eller hvordan du serverer laks på lekker måte.

Og så; sitronsalt?

- Hæ? Hva er det?

Jo, oppskriften er temmelig enkel (se nedenfor). Og det er som høres ut, salt med sitronsmak.

Det du gjør er å rive sitronskall og legge det i en skål sammen med sitronsaften du klemmer ut. Så heller du salt, flaksalt, over og lar det tørke.

Hva er poenget?

Hva skal jeg med det?

Og her kommer vi til poenget. Med sitronsalt er det veldig mange ting som blir litt bedre enn det ellers ville vært. Jeg har satt sammen en kjekk liten liste over ting jeg vet det funker på. Dersom jeg hadde laget en liste over ting jeg er ganske sikker på blir bedre, sammen med ting jeg er villig til å prøve, hadde det nok blitt trangt på Internett.

Ting som blir bedre med sitronsalt - særlig når det er grillet:

  • laks
  • tomater
  • kylling
  • asparges
  • hvit fisk
  • squash
  • kamskjell
  • chevre

Dersom det er flere som har erfaringer med sitronsalt oppfordrer jeg herved alle til å bruke Facebook-siden eller kommentarfeltet nedenfor.

Oppskriften finner du nedenfor. Du finner også oppskrifter som blir enda bedre med et lite dryss...

(Over 10.000 følger Sjuve på Facebook)

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

Slik blir laksen god

En oppskrift på glutenfri kake for alle

Her er det beste ostekake-knepene

10 oppskrifter med kjøttdeig

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!



Erik Hannemann

Sitronsalt

Dette saltet gjør veldig mye mat litt bedre.

Ingredienser:

1 dl flaksalt

1 stk sitron

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Asparges med reker

Du kan grille dem eller steke dem i panna. Og så må du ha god saus...

Til 2 porsjoner:

8 stk asparges

20 stk reker, pillede

2 ss løyrom

olivenolje

Saus - Hollandaise

200 g smør

2 stk egg

1 stk sitron

cayennepepper

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Laks i folie med sitron- og appelsinskiver

Ovnsbakt laks på sitt beste. Like godt som det er genialt!

Til 2 porsjoner:

400 g laksefilet

1 stk sitron

1 stk appelsin

1 kvist rosmarin

1,5 dl crème fraîche eller rømme

Høyde (px): Bredde (px):
Christopher Sjuve

Kveite med godt tilbehør

Kveitemiddag? Her er alt du trenger for en skikkelig god kveitemiddag!

Ingredienser:

2 skiver kveite

salt og pepper

olivenolje

1 stk paprika

7 fedd hvitløk

2 ss persille, finhakket

1 stk sitron

Høyde (px): Bredde (px):
Tom Haga

Kamskjell med sitron og ingefær

Til 4 porsjoner:

6 stk fersk kamskjell

3 ss peanøttolje

3 stk vårløk, finhakket

3 ss sitronsaft

2 ss risvin eller tørr sherry

2 ss hakket syltet ingefær

1 ss ingefær lake

salt

pepper

sitron skiver til pynt

Høyde (px): Bredde (px):
Colourbox (illustrasjonsfoto)

Rødbeter med chèvrekrem

Imponer gjestene med denne gourmetforretten.

Til 4 porsjoner:

4 stk rødbet

4 klype maldonsalt

Chevrekrem:

200 g myk chèvre

8 ss melk

Vinaigrette:

2 ss balsamicoeddik

3 ts honning, mild

6 ss olivenolje, extra virgin

Til slutt:

3 kvast timian

3 ss grovt hakket pistasjenøtter

Høyde (px): Bredde (px):