KJØTTBRØD: Farse og bacon i brødform.

KJØTTBRØD: Farse og bacon i brødform. © Foto: Håvard Egge

Jeg husker fortsatt detaljene fra middagene hos farmor på 80-tallet.

Jeg husker duften av dillkvastene som lå drysset over makaroniene, den kraftige tomatsausen og selvfølgelig det store brødet midt på fatet - laget av kjøtt.

Her har du for øvrig bakekongens favorittbrød.

Familiemiddag

Kjøttbrød, eller meat loaf, er kort og godt hva det lover - kjøttfarse bakt i brødform.

Ikke akkurat det hippeste du kan servere, men derimot god mat som hele familien kan samles om.

Så får heller vi voksne vente til etter leggetid med å knerte en digg flaske kombinert med det perfekte følget (her får du luksustipsene som er gull verdt).

Farse

Å røre sammen en farse, legge den i en form, for så å steke den i ovnen kan vi si er et konsept som "alltid" har eksistert.

Det er enkelt og godt, og dessuten en fin anledning til å leke med smaker.

Inspirert av min farmor har jeg laget det jeg kaller et italiensk kjøttbrød, som jeg serverer på en seng av tomatsaus (sjekk ut Sjuves tomatsaus her)

Om du vil lage kjøttbrødet med andre smaker og tilbehør, så er det bare å prøve seg fram. Jeg lager også en norsk variant med en super kålstuing til.

God familiemiddag!

Les også:

Sjokoladekaker blir ikke bedre enn dette

Slik lager du tiramisu

Slik lager du perfekte brownies

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Colourbox (illustrasjonsfoto)

Italiensk kjøttbrød

Server kjøttbrødet på et fat med tomatsaus. Tilbehør: makaroni med frisk dill.

Til 4 porsjoner:

500 g kjøttdeig

1 ss salt

1 stk egg

0,5 skiver loff

0,5 dl melk

3 fedd hvitløk, finhakket

3 kvast persille, finhakket

35 g parmesan, nyrevet

1 stk rød chili, finhakket

nymalt svartpepper

1,5 pk bacon i skiver

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!