I denne verden det aldri større kontrast mellom kjedelig ytre og begjærlig innhold enn det pasjonsfrukten kan skilte med. Bortsett fra bomstasjoner, selvsagt.

Det er bare indoktrinerte evolusjonister som kan anskueliggjøre årsaken til at noe som ser ut som en råtten, jordslått og inntørket tennisball kan, bare den deles i to, avgi noen av denne klodens aller vakreste dufter.

Er det Vår Herres utspekulerte utfordring til markedsførere som har begynt å kjede seg? Ikke vet jeg.

For meg er det komplett uforståelig at denne fantastiske frukten ikke makter å fortelle omverdenen hva den står for. Er ikke det nettopp poenget?

Frukt skal jo rope: - Spis meg! - Elsk meg!

Da nytter det ikke å dukke opp forkledd som en skrumpete oksetestikkel. Det er ingen som bryr seg om å sjekke nærmere hva du tilbyr, ikke sant?

OPPSKRIFT PÅ CREME BRULÉE MED PASJONSFRUKT: Det blir best på denne måten...=

OPPSKRIFT PÅ CREME BRULÉE MED PASJONSFRUKT: Det blir best på denne måten... © Foto: Crestock

Indre kvaliteter

Heldigvis er det det indre som teller. Og det har jeg utnyttet i denne desserten. Det er umulig å kamuflere at desserten er en variasjon over crème brûlée. Mange kvier seg for å lage denne dessertklassikeren, akkurat som sjokoladesouflé eller den nære slektningen crema catalana.

Gi den en utfordring og overrask deg selv med denne desserten.

Her er oppskriften!

Få med deg alt! Følg Sjuve på Facebook (8000 mennesker tar ikke feil...)

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

Spis godt for 25 kroner dagen

Her er det beste ostekake-knepene

Slik lager du nachos

10 oppskrifter med kjøttdeig

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Erik Hannemann

Creme brulée med pasjonsfrukt

Med litt pasjonsfrukt blir denne desserten ganske perfekt.

Til 2 porsjoner:

6 stk eggeplomme

6 ss sukker

4 dl kremfløte

1 stk vaniljestang

1 stk pasjonsfrukt

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om: