Det er mer moro å spise når grønnsakene, med et lite triks, serveres i en perfekt sirkelform. Og når brødskiva er sprø og bøyd til det ugjenkjennelige vekker det selvsagt nysgjerrigheten. Og appetitten.

Hver dag strever kokker verden over for å få maten til å se lekker, innbydende og morsom ut. De vakreste matpresentasjonene jeg kjenner til får man på restaurant Noma i København. Bare se på bildene, så skjønner du hva jeg mener. Noen kritiserer faktisk restauranten for å være for opptatt av presentasjon, men det kan jeg ikke være enig i. Jo vakrere, jo bedre. Og jo mer forseggjort, desto kulere.

Nå er det selvsagt ikke så lett å gjøre overraskende, innovative presentasjoner på et hjemmekjøkken hvor de aller fleste har mer enn nok med steke kotelettene, brune kjøttdeigen og koke pastaen sånn tålig al-dente.

Pasta er kanskje noe av det vanskeligste, men poenget illustreres flott med Gordon Ramsay lille triks. Sjekk her:

(Du vet hvordan du koker pasta riktig? Sjekk her).

Slik får man brødskiva bøyd og sprø.

Når maten er en fryd for øye, blir det lettere å like den. Når det er sagt, er det aldri noen ulempe at den smaker godt også.

Med et lite knep kan du gjøre kveldssnacksen kul og morsom. Skjær en vanlig brødskive (eller loff) så tynn du kan. Ha den i vann og klem den forsiktig rundt en kjevle før du steker den i ovnen med litt olje.

Det var brødskiva. Og så var det pålegget - eller dippen. Den ble oppfunnet nylig, av undertegnede, og improvisasjon var den største drivkraften: Bland sammen blåmuggost og fløte til en myk, men ikke rennende masse. Ha i spekeskinke og litt finhakket paprika. Pynt med timian - om du har.

Oppskriften finner du nedenfor. Takk for all den lekre maten!

Få med deg alt! Følg Sjuve på Facebook (22.000 mennesker tar ikke feil...)

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

Så gode kan ovnsbakte poteter bli

Lavkarbobrødet som smaker godt

10 oppskrifter med kjøttdeig

Prøv denne indiske smaksbomben

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!



Erik Hannemann

Bøyd brød med god dipp

Kan du lage bøyd, sprøtt brød? Og en god dipp? Sjekk her...

Ingredienser:

2 skiver brød eller loff

olje

100 g blåmuggost

5 ss kremfløte

2 skiver spekeskinke, eller vanlig kokt skinke

0,5 stk paprika

sitronpepper

1 stk sitronbåter

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om: