Du har kanskje sett med en smule beundring på kokker som woker grønnsaker der de med en liten bevegelse får grønnsakene til å rulle rundt i pannen. Uten å bruke stekespade.

Det er ikke så veldig mystisk. Pannen skal ikke opp og ned, som man kanskje skulle tro, men frem og tilbake.

Bråstopp

Du løfter pannen fra platen og skyver den rakt fra deg, for så å legge inn en skikkelig bråstopp. Da fortsetter grønnsakene fremover, følger kanten på pannen rundt, og faller tilbake i pannen. Litt som en surfebølge som bryter.

Pølser eller grønnsaker

Trikset fungerer selvsagt like bra på pytt i panne som wokgrønnsaker, og du trenger litt men ikke mye trening før maten ruller rundt i pannen på kokkers vis.

BØLGE: Skyv pannen fra deg med en brå stopp. Da treffer maten vegen på pannen, følger krummingen og faller tilbake i pannen.=

BØLGE: Skyv pannen fra deg med en brå stopp. Da treffer maten vegen på pannen, følger krummingen og faller tilbake i pannen. © FOTO: Øivind Lie

Rund kant

Du trenger en panne med rund kant, og det er greit hvis den er ganske dyp. Jo rundere den er, jo lettere er det.

Alexander Yan er kokk hos Radisson Blu Hotel i Nydalen , Oslo. Her viser han hvordan det skal gjøres: (dårlig lyd, skru opp)

Les også:

Slik blir potetene sprø

Slik lager du perfekt espresso

De fem beste majonestriksene

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!