Poteten er i hardt vær i våre dager. Den blir presset på alle fronter. Den taper til folk som har dårlig tid og tyr til pastaen i stedet (selv om couscous går på halve tiden).

Og så er det horden av folk som mener at den verste, menneskelig trusselen i vår tid er karbohydrater. (Selv jeg ble revet med og forsøkte en kur, se hvordan det gikk...). Jeg gjorde til og med et forsøk på lage en ukemeny med minst mulig av de forhatte karbohydratene.

Kort fortalt: Jeg nekter heretter å la noen av mine måltider dikteres av det jeg mener truer livskvaliteten; folk som mener smak må vike sunnheten (som bygger på store misforståelser).

Så derfor vil jeg slå et skikkelig slag for poteten.

Nedenfor har jeg samlet et skikkelig knippe med gode oppskrifter og idéer. Her finner supre potato-skins, to varianter av fløtegratinerte poteter, en dekadent potetmos, en grateng med fennikel de færreste har prøvd - og dessuten en oppskrift på hvordan du får en middag for to personer til 12 kroner. Slå den!

Få med deg alt! Følg Sjuve på Facebook (4800 mennesker tar ikke feil...)

Les også:

Tiramisu på 1-2-3

Slik lager du perfekt espresso

Tre gode kaffekaker

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Astrid Hals

Bakt potet med kjøttdeig

Det er verdt ventetiden! Baker du potetene uten aluminiumsfolie får du en god skorpe på dem.

Til 4 porsjoner:

200 g kjøttdeig eller karbonadedeig

1 ss olje eller margarin til steking

0,5 ts salt

0,5 ts pepper

4 stk poteter

1 bokser hermetiske mais korn

4 ss kesam

0,5 ss rosmarin, tørket

1 ss basilikum, tørket

Høyde (px): Bredde (px):
TV 2 © God morgen Norge

Potet- og fennikelgrateng

Til 4 porsjoner:

1 kg poteter

2 fedd hvitløk (kan sløyfes)

1 stk fennikel

2 stk vårløk

1,5 ts salt

5 dl matfløte

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!