Oppskrift på brød
Tre supre brød
Helkorn, focaccia og ett fylt med alle slags godsaker.
Brødbaking er en eneste lang serie med sanselige opplevelser (Jeg håper noen siterer meg på det en gang). Og de fleste kommer lenge før brødet er skjæres i skiver.
Den første "pay-off-en" får du allerede når du elter deigen.
Og det er bare begynnelsen. Selv om det kanskje er barnslig, fryder jeg meg også over at et av naturens vakreste under skjer på badet mitt hver gang jeg setter brøddeigen til heving. Og jeg tenker på hva vokalisten Carmen McRae sa: - Blues er for jazzen hva gjæren er for brødet. Uten den blir det flatt.
Og så er det lukten som fyller hele kåken med forventninger og god stemning.
Der er enda flere grunner til å bake brød selv. Du kan for eksempel fylle det med akkurat det du vil selv. I brødoppskriftene du finner nedenfor, bruker du alt fra honning, tyttebærsyltetøy, linfrø og hasselnøtter, til speltmel og korianderfrø.
Gode oppskrifter på brød
- Hvordan kan en nasjon være stor når brødet smaker Kleenex?, spurte Julia Child (USAs Ingrid Espelid Hovig). Hun var svært kritisk til butikkbrød. Selv om det ikke er fult så galt i Norge gir brødoppskriftene garantert en bedre opplevelse enn om du kjøper brød i butikken.
Du kan også teste ut vårt populære lavkarbobrød.
Ble du fristet til å bake kan du også prøve deg på verdens beste loff, nanbrød eller (mmm.... snadder): krydderkake.
Få med deg alt! Følg Sjuve på Facebook (Vi har runda 4100!)
Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her
Les også:
Snickerskake: Bedre enn snickers...
Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!
Brød med godsaker
Havregryn, spelt, linfrø, nøtter og frukt. Kan man bli annet enn kvikk og rask av dette lettbakte og sunne brødet?
Se hele oppskriftenIngredienser:
2 dl Havregryn
5 dl Speltmel, siktet
1 dl Linfrø
1 dl Rosiner
1 dl Hasselnøtter
2 ts Bakepulver
1 ts Salt
4 dl Kefir
0.5 dl Honning
0.5 dl Tyttebærsyltetøy
Firkantede helkornbrød
Fire brød i en og samme langpanne! Denne måten å bake brød på er superpraktisk.
Se hele oppskriftenIngredienser:
4 dl Hvete
6 dl Vann
5 dl Melk
3 ss Olje
50 g Gjær
2 ss Sirup
1 ss Salt
0.5 ss Koriander
8 dl Rugmel
7 dl Hvetemel
Focaccia
Her er en enkel oppskrift på det italienske bondebrødet som er supert å servere til maten.
Se hele oppskriftenIngredienser:
600 g Hvetemel
3 dl Vann
3 ss Olje
1 ts Salt
2 stilk Rosmarin
2 ts Tørrgjær
15 stk Oliven, sorte
2 fedd Hvitløk
10 stk Soltørkede tomater
Denne saken ble første gang publisert 29/01 2011, og sist oppdatert 26/06 2017.