Grønnsaker

2,5 kilo poteter

6 stk løk

500 g gulrot

6 hvitløk

1 stangselleri

1 stk purre

1 sitron

8 stk cherrytomater

3 store tomater

1 stk salathode

10 stk aspargesbønner (brekkbønner)

2 stk sjalottløk

En bit ingefærrot

Urter: timian, oregano, rosmarin, dill og gressløk

Kjøtt, fisk og kylling

150 g laks

150 g hvit fisk, for eksempel torsk

12 stk blåskjell

1 stk kamskjell, eventuelt

6 sk lettsaltet sideflesk

0,5 bk sardiner

2 stk kylling

750 g pølse, ta en du liker

Meieriprodukter

1 beger crème fraîche

1 beger yoghurt

5 dl melk

1 pk fløte

1 pk meierismør

Diverse

Fiskebuljong (terning eller flytende)

3 ss flytende kyllingkraft

4 stk egg

sorte oliven

olivenolje

500 g basmatiris

hvitvin

hvete mel

Krydder

chilipulver

gurkemeie

kumin

nellikspiker

kanel

safran

kardemomme

rosmarin

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!