Skalldyr og hvitvin (denne takler spicy sjømat) er fantastisk enten det er snakk om reker, sjøkreps eller hummer.

Men, skalldyr er ikke billig, så skal du forsvare en kveld med luksus må du ta vare på alt skallet og koke en god skalldyrkraft, så har du en luksuskveld til.

Skalldyrkraften er nydelig i en paella eller risotto, og et must i en god skalldyrsuppe.

Det er ikke så ofte jeg flamberer, men det hender, og oftest skjer det når jeg lager løvtynne crepes eller nettopp skalldyrkraft. Her er flamberingstipsene du trenger.

Les også:

Her er sauseskolen

Dette er den deiligste eplekaka

Slik blir kyllingen skikkelig saftig

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Colourbox (illustrasjonsfoto)

Skalldyrkraft

Etter en dyr skalldyrfest skal du koke kraft på skallet.

Ingredienser:

1 kg skall av sjøkreps, hummer, ev. reker

3 ss olje, nøytral

1 stk fennikel

2 stk løk

3 fedd hvitløk

15 stk korianderfrø

1 stk sitrongress

1 ss tomatpuré

1 ss brandy eller konjakk (kan sløyfes)

2 l vann

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!