Med en god kalvekraft på lur kan du lage sauser like gode som de du får servert på restaurant. Og naturligvis en god gammeldags, men wow så god brun saus.

Dessuten er den kjekk å ha om du skal bresere kjøtt, som når du skal lage ossobuco.

Enkelte supper er også aktuelt. Den russiske rødbetsuppa bortsj er et eksempel på en suppe som blir knallgod med kalvekraft.

Om du ikke får tak i kalvebein kan du bruke oksebein i steden.

Les også:

Her er sauseskolen

Dette er den deiligste eplekaka

Slik blir kyllingen skikkelig saftig

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Colourbox (illustrasjonsfoto)

Kalvekraft

Får du ikke tak i kalvebein kan du bruke oksebein isteden.

Ingredienser:

4 kg kalvebein

2 dl olje, nøytral

1 hode hvitløk

2 stk løk

4 stk gulrot

0,5 stk sellerirot

1 stk purre

3 ss tomatpuré

8 l vann

3 ss timian

2 stk laurbærblad

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!