La oss være ærlige: Riskremen er ikke alltid like god.

Og hvorfor det?

Antakelig fordi de fleste jukser litt. Riskremen får ikke all den kjærligeheten den forjener.

Selve kremen er det ikke all verden fiksfakserier man kan gjøre uten å gå utenom de strenge konvensjonene. Som vanlig kan man bruke vaniljestang i steden for vaniljesukker, kanskje litt brunt sukker i kremen, men det nok også helt på grensen av det de fleste kan tåle. (Multekremen kan man gjøre litt til med...)

Gjør stas på sausen til riskremen

Og så er det sausen. Her er det aller best å gjøre det med bær, fra skrætsj. Det er simpelthen bare å mose bærene med en stavmikser (her er den beste i vår test) og presse det gjennom en sikt så du slipper frøene og smake tilmed sukker. En liten skvett kirsebærlikør eller lignende kan også piffe opp litt - men det liker nok ikke barna.

I denne videoen får du oppskriften på hjemmelaget riskrem. Du får også se hvordan du lager den deilige, røde sausen fra bunnen. Sjekk ut!

Få med deg alt! Følg Sjuve på Facebook (Vi har runda 23.000!)

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

Her er kokeboka du skal gi bort

Dette er den beste konfekten

Snickerskake: Bedre enn snickers...

Slik lager du perfekt ribbe

Her kan du søke blant 5.000 oppskrifter!

Erik Hannemann

Riskrem med hjemmelaget, rød saus

Her kommer juledesserten! Sausen kan du gjøre så søt du bare vil.For den er hjemmelaget.

Til 4 porsjoner:

Rød saus

200 g frosne bær

1,5 dl sukker

Riskrem

4 dl kremfløte

4 ss sukker

1 ss vaniljesukker

5 dl kald ris grøt

50 g mandler, finhakkede

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!