Nå og da smaker det med en saftig hamburger.

I helga skal jeg kose meg med min hamburgerkreasjon - curryburgern.

Her finner du noen av favorittburgerne til kjendiskokkene.

Lam, krydder og hvitløk

Det var under fjorårets lammesesong jeg fant den opp.

Etter å ha kjøpt et helt lam satt jeg nemlig igjen med en del avskjær, og hadde lyst til å gjøre noe annerledes.

Så jeg kjørte kjøttet i kjøkkenmaskina, smakte til med krydder og hvitløk - og vips så hadde jeg curryburgere. Fulle av smak.

Klikk her for Sjuves lammeburgere.

Saftige burgere

Burgerne vil inneholde en god del mer fett enn den jevne karbonadedeigburger, så det skal godt gjøres å ikke ende opp med noen saftige eksemplarer etter en runde i stekepanna.

Det beste tilbehøret er indisk raita, nanbrød, mangochutney, og verdens beste løkringer, men det smaker også godt med mer tradisjonellt tilbehør som hamburgerbrød og coleslaw.

Med noe enkelt og friskt til dessert er jeg definitivt i mål.

Si ifra om noen kommer på noe bedre å avrunde denne middagen med enn denne supergode tropiske fruktsalaten.

Les også:

Sånn posjerer du egg

Slik lages den ekte, italienske pastasausen

Supereplekaka lager du slik

Baconet blir sprøest om du steker det slik

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Colourbox (illustrasjonsfoto)

Curryburger

Lammeburgere med eksotisk touch. Hamburger med litt kryddersting gjør fredagen kulere.

Til 4 porsjoner:

0,5 kg lammekjøtt uten ben

2 stk salt

1,5 ts kumin frø

1 ts korianderfrø

1 ts gurkemeie

0,5 ts chilipulver

3 fedd hvitløk, finhakket

olje/smør til steking

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!