Hva smaker vel mer av norsk sommer enn våre jordbær? Jeg nøyer meg ofte med litt sukker og en skvett melk eller fløte, som i grunnen er en perfekt kombo, men altfor ofte glemmer vi at det finnes et hav av andre gode variasjonsmuligheter.

Under følger tre av mine/våre favoritter.

Jordbær er dessuten et supert kompliment, som pynt på kaker som denne mandel- og sitronkaken med jordbær og på desserter som for eksempel en Crème brûlée.

Lag deg også rause jordbærsmoothies eller lag deg denne Strawberrydaiqueri for litt sommerdekadense.

Når jordbærene er på sitt rimeligste gjør jeg som nordmenn har gjort i ualminnelige tider - kjøper kasser med bær som jeg koker til dette nydelige SYLTETØY og fryser ned slik at jeg har en frisk smak av sommer året rundt.

Erik Hannemann

Jordbær og sjokolade

Så enkelt kan det gjøres. Og så godt blir det.

Ingredienser:

12 stk jordbær

100 g sjokolade

0,5 dl fløte

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!