Ukemeny - oppskrifter for hele uka

Gode middager for hele uka

Unn deg god middag hver dag. Her er oppskriftene du trenger.

QUESADILLA: Den geniale meksikanske retten som er sprø og myk på en gang.
QUESADILLA: Den geniale meksikanske retten som er sprø og myk på en gang. Foto: Foto: Erik Hannemann
Sist oppdatert

Ny uke! Nye muligheter for å smake på gode ting. Kanskje er det denne uken du kommer over en ny rett du blir venner med resten av livet?

Share

Jeg skal i alle fall gjøre et forsøk på at det blir en super uke. Nedenfor finner du oppskrifter for hele uka.

Første retten ut er en kjempedigg rett fra Mexico. En quesadilla. Det er simpelthen kyllingkjøttdeig som er godt krydret og revet ost som stekes i en tortilla (som du kjøper ferdig).

Neste rett (vi tenker oss at det er tirsdag) er hentet fra havet. Her bruker jeg saltbaking - en veldig kul teknikk som gir supersafttig fisk. (Her ser du hvordan). Til fisken serverer du en nydelig potetsalat med dill - finner du nypoteter?

Så er det duket for en skikkelig smaksbombe fra India. Neida, ikke sterkt. Bare masse smak! En biryani krever ikke spesielt mye kunnskap - bare et rikholdig krydderskap. Er du sugen kan du lage noen sprø og luftige nan-brød tli (overraskende enkelt).

Torsdag er det linsesuppe. Det er ikke nødvendig, men veldig godt å steke noen gode, sterke pølser du serverer med suppa. Jeg foreslår chorizo.

Endelig fredag! Gudskjelov-kvelden er den store pizza-kvelden. Vi gjør ikke noe unntak i denne ukemenyen. I oppskriften står er det vanlige kjøttboller. TIPS: Krydre dem litt paprika og koriander (pulver) så blir det litt mer fart i sakene. (Her er forresten det som ble kåret til Norges beste pizza).

Lørdagen er dagen da du virkelig skal kline til. Kåkk å væ (eller coq au vin, som franskmennene insisterer på å stave det) er en oppskrift som vil overleve i all tid. Fabelaktig god og såre enkel. Kjøp en billig flaske vin til høna - og en litt dyrere til deg - så blir dette en super kveld.

Ferskt kjøtt og suppe er en søndagsklassiker. Får du til den sur-søte løksausen er du klar for en ny uke med nye smaker når mandagen kommer.

God smaksuke!

 

Les også:

Prøv det nydelige focaccia-brødet

Her er de ti beste pappvinene

Slik blir brokkoli godt

Slik lager du perfekte brownies

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Erik Hannemann

Quesadilla med kylling

Du vil bli forbløffet over hvor godt dette er. Det må prøves! Quesadillas lages med tortillas som stekes i panna.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

200 g Kyllingkjøttdeig

1 stk Løk

2 ts Tacokrydder

100 g Smøreost

1 ts Korianderfrø

2 stk Vårløk

1 stk Rød chili

100 g Revet hvitost

4 stk Tortilla

Erik Hannemann

Saltbakt fisk

Det er så superduperenkelt at det er en lek! Prøv gjerne med fjellaure.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

1 stk Ørret

1 kg Salt, grovt

1 dl Vann

Erik Hannemann

Potetsalat med dill

Enkelt og klassisk med dill.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

500 g Poteter

1 dl Olivenolje

2 ss Sitronsaft

6 stk Dill

Salt og pepper

Erik Hannemann

Biryani - indisk kyllingrett

Dette er en indisk rett som smaker akkurat slik indisk mat skal smake. intenst og spennende.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

5 stk Poteter

2 stk Løk

2 fedd Hvitløk

0.5 ts Chilipulver

4 cm Ingefær

0.5 ts Gurkemeie

1 ts Kumin

3 stk Tomater

2 ss Yoghurt

0.5 ts Kardemomme

1 ts Kanel

1 stk Kylling

1 stk Løk

2 stk Nellikspiker

1 ts Kanel

2 cm Ingefær

1 klype Safran

1 ts Kardemomme

500 g Basmatiris

Vann

3 ss Kylling

Salt og pepper

Olje til pensling

Erik Hannemann

Linsesuppe med stekt pølse

Linsene blir gode med denne oppskriften.

Se hele oppskriften

Til 2 porsjoner

200 g Linser

1 stk Løk

1 fedd Hvitløk

1 stk Gulrot

10 cm Stangselleri

1 bokser Tomat

Vann

20 cm Chorizopølse

1 stk Buljongterning

Erik Hannemann

Pizza med kjøttboller

Klassisk, tynn pizza. Husk: Full guffe på ovnen!

Se hele oppskriften

Ingredienser:

4 dl Hvetemel

1.5 dl Vann

4 ss Olje

0.5 pk Tørrgjær

1 stk Tomatboks

1 ss Hvitvinseddik

2 ts Oregano

1 ss Sukker

1 stk Sjalottløk

1 fedd Hvitløk

Olje til pensling

200 g Kjøttdeig

200 g Ost

2 skiver Brød

Erik Hannemann

Coq au vin

Her er klassikeren i all sin prakt. Sjelden har en flaske vin smakt så mye.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

1 stk Kylling

3 stk Løk

3 stk Gulrøtter

2 fedd Hvitløk

2 stilk Stangselleri

3 ss Cognac

1 fl Hvitvin

4 skiver Bacon

2 ss Mel

2 stilk Timian

2 stk Laurbærblad

150 g Champignon

10 stk Småløk

Salt og pepper

Olje

Peter Berg

Ferskt kjøtt og suppe

Dette er klassikeren over alle klassikere. Når kjøttet koker så lenge som i denne retten må det bli godt! Den sur-søte løksausen er også et møst.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

1 kg Oksekjøtt

1 stk Purre

1 stk Persillerot

1 stk Gulrot

1 stilk Stangselleri

2 stk Løk

2 ss Hvetemel

3 ss Smør

1 ss Eddik

2 ss Sukker

Salt og pepper

Denne saken ble første gang publisert 19/04 2010, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også