Ukemeny - oppskrifter for hele uka
Gode middager for hele uka
Unn deg god middag hver dag. Her er oppskriftene du trenger.
Ny uke! Nye muligheter for å smake på gode ting. Kanskje er det denne uken du kommer over en ny rett du blir venner med resten av livet?
Jeg skal i alle fall gjøre et forsøk på at det blir en super uke. Nedenfor finner du oppskrifter for hele uka.
Første retten ut er en kjempedigg rett fra Mexico. En quesadilla. Det er simpelthen kyllingkjøttdeig som er godt krydret og revet ost som stekes i en tortilla (som du kjøper ferdig).
Neste rett (vi tenker oss at det er tirsdag) er hentet fra havet. Her bruker jeg saltbaking - en veldig kul teknikk som gir supersafttig fisk. (Her ser du hvordan). Til fisken serverer du en nydelig potetsalat med dill - finner du nypoteter?
Så er det duket for en skikkelig smaksbombe fra India. Neida, ikke sterkt. Bare masse smak! En biryani krever ikke spesielt mye kunnskap - bare et rikholdig krydderskap. Er du sugen kan du lage noen sprø og luftige nan-brød tli (overraskende enkelt).
Torsdag er det linsesuppe. Det er ikke nødvendig, men veldig godt å steke noen gode, sterke pølser du serverer med suppa. Jeg foreslår chorizo.
Endelig fredag! Gudskjelov-kvelden er den store pizza-kvelden. Vi gjør ikke noe unntak i denne ukemenyen. I oppskriften står er det vanlige kjøttboller. TIPS: Krydre dem litt paprika og koriander (pulver) så blir det litt mer fart i sakene. (Her er forresten det som ble kåret til Norges beste pizza).
Lørdagen er dagen da du virkelig skal kline til. Kåkk å væ (eller coq au vin, som franskmennene insisterer på å stave det) er en oppskrift som vil overleve i all tid. Fabelaktig god og såre enkel. Kjøp en billig flaske vin til høna - og en litt dyrere til deg - så blir dette en super kveld.
Ferskt kjøtt og suppe er en søndagsklassiker. Får du til den sur-søte løksausen er du klar for en ny uke med nye smaker når mandagen kommer.
God smaksuke!
Les også:
Prøv det nydelige focaccia-brødet
Slik lager du perfekte brownies
Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!
Quesadilla med kylling
Du vil bli forbløffet over hvor godt dette er. Det må prøves! Quesadillas lages med tortillas som stekes i panna.
Se hele oppskriftenIngredienser:
200 g Kyllingkjøttdeig
1 stk Løk
2 ts Tacokrydder
100 g Smøreost
1 ts Korianderfrø
2 stk Vårløk
1 stk Rød chili
100 g Revet hvitost
4 stk Tortilla
Saltbakt fisk
Det er så superduperenkelt at det er en lek! Prøv gjerne med fjellaure.
Se hele oppskriftenIngredienser:
1 stk Ørret
1 kg Salt, grovt
1 dl Vann
Ingredienser:
500 g Poteter
1 dl Olivenolje
2 ss Sitronsaft
6 stk Dill
Salt og pepper
Biryani - indisk kyllingrett
Dette er en indisk rett som smaker akkurat slik indisk mat skal smake. intenst og spennende.
Se hele oppskriftenTil 4 porsjoner
5 stk Poteter
2 stk Løk
2 fedd Hvitløk
0.5 ts Chilipulver
4 cm Ingefær
0.5 ts Gurkemeie
1 ts Kumin
3 stk Tomater
2 ss Yoghurt
0.5 ts Kardemomme
1 ts Kanel
1 stk Kylling
1 stk Løk
2 stk Nellikspiker
1 ts Kanel
2 cm Ingefær
1 klype Safran
1 ts Kardemomme
500 g Basmatiris
Vann
3 ss Kylling
Salt og pepper
Olje til pensling
Til 2 porsjoner
200 g Linser
1 stk Løk
1 fedd Hvitløk
1 stk Gulrot
10 cm Stangselleri
1 bokser Tomat
Vann
20 cm Chorizopølse
1 stk Buljongterning
Ingredienser:
4 dl Hvetemel
1.5 dl Vann
4 ss Olje
0.5 pk Tørrgjær
1 stk Tomatboks
1 ss Hvitvinseddik
2 ts Oregano
1 ss Sukker
1 stk Sjalottløk
1 fedd Hvitløk
Olje til pensling
200 g Kjøttdeig
200 g Ost
2 skiver Brød
Coq au vin
Her er klassikeren i all sin prakt. Sjelden har en flaske vin smakt så mye.
Se hele oppskriftenIngredienser:
1 stk Kylling
3 stk Løk
3 stk Gulrøtter
2 fedd Hvitløk
2 stilk Stangselleri
3 ss Cognac
1 fl Hvitvin
4 skiver Bacon
2 ss Mel
2 stilk Timian
2 stk Laurbærblad
150 g Champignon
10 stk Småløk
Salt og pepper
Olje
Ferskt kjøtt og suppe
Dette er klassikeren over alle klassikere. Når kjøttet koker så lenge som i denne retten må det bli godt! Den sur-søte løksausen er også et møst.
Se hele oppskriftenTil 4 porsjoner
1 kg Oksekjøtt
1 stk Purre
1 stk Persillerot
1 stk Gulrot
1 stilk Stangselleri
2 stk Løk
2 ss Hvetemel
3 ss Smør
1 ss Eddik
2 ss Sukker
Salt og pepper
Denne saken ble første gang publisert 19/04 2010, og sist oppdatert 26/06 2017.