Oppskrift på gryteretter

Seks gryteretter å varme seg på

Her har du maten som varmer deg i helgen.

SEKS GRYTER: Her finner du seks gryteretter du kan kose deg med!
SEKS GRYTER: Her finner du seks gryteretter du kan kose deg med! Foto: Erik Hannemann
Sist oppdatert

Endelig kommer grytene til sin rett! Jeg har seks forslag til mat mot sprengkulda!

Først ut er reinsdyrgryte. Det meste av reinsdyrkjøttet er dyrt, men om du kjøper skav (små, tynne og smakfulle biter) slipper du litt billigere unna. Denne suppa er søtet med litt solbærsyltetøy som er veldig godt med dette kjøttet.

Share

Andre anbefaling er bacalao. I min variant er det ganske mye olje og et lite sting av chili. Det gir det ekstra til en allerede nydelig gryterett.

Lammefrikassé er det umulig å ikke like. Dette er en klassisk oppskrift med persillerot, selleristang og purre. Kunsten er å smake det til med ørlite sitron eller eddik.

Stolt, fransk gryte

Cassoulet er den stolte, franske lapskausen. Det er veldig få cassoulet-regler, men de hvite bønnene er et møst. Du kan selvsagt også ha i confiterte andelår i tillegg til eller i stedet for lammekjøttet.

HELGEMAT UTEN ARBEID: Deilige gryteretter redder helgen.
HELGEMAT UTEN ARBEID: Deilige gryteretter redder helgen. Foto: Foto: Erik Hannemann

Jeg får alltid et merkelig sug etter krydret mat når det kaldt. En av mine favoritter er marokkansk gryte. I denne gryta finner du både kumin, cayenne, kanel og koriander.

Siste gryterett ut er en deilig viltgryte. Det lille trikset i denne retten er å bruke litt chevreost (fåes i nesten alle matvarebutikker) i bunnen av skålen du heller suppa over. Her finner du en video av hvordan det gjøres.

Her er oppskriftene! God, varm helg.

Reinsdyrgryte

Bacalao

Her er oppskriften på bacalao.
Her er oppskriften på bacalao. Foto: Foto: Erik Hannemann

Lammefrikassé

Cassoulet

Marokkansk gryte

Viltgryte

Les også:

En hel smaksuke med billig mat!

En rødvin å varme seg på

Her finner du 4.000 oppskrifter du kan kose deg med!

Denne saken ble første gang publisert 08/01 2010, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også