Har du tyttebær i frysa?

Tenkte det.

Det vanligste er å lage syltetøy eller rørte bær som vi bruker som tilbehør til middagen. Og det er fint og bra for helse-Norge at vi har innebygde tyttebærtradisjoner.

Men tyttebær kan brukes til andre ting også. For eksempel i brød!

Les også: 9 deilige brødoppskrifter

Les også: Slik lager du perfekt risotto

Les også: Koker du pastaen riktig?

Hjemmets faste matskribent Kristin Jøtun gir deg denne oppskriften (se nedenfor) på tyttebærbrød. i tyttebær finnes det en masse antioksidanter, riktignok litt mindre enn blåbær, men fortsatt mye mer enn i annen frukt.

Lykke til!

Brød med bær

Rosiner, bær og hvetekli gjør dette brødet utrolig saftig.

Ingredienser:

6,5 dl vann

2 dl korn

1 dl rosiner

200 g smør

2,5 dl melk

100 g gjær

1 dl havrekli

2 dl blåbær

1 ss salt

2,5 l hvetemel

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!