Oppskrifter på kremet pasta

Kremet pasta til middag

Her er tre raske middager med kremet pasta!

DAGENS MIDDAGSTIPS: Røkt laks med pasta og rosépepper.
DAGENS MIDDAGSTIPS: Røkt laks med pasta og rosépepper. Foto: Foto: Erik Hannemann
Sist oppdatert

Hemmeligheten bak pastaens suksess her i landet er antakelig fordi det går raskt å lage og er enkel å variere. En pastasaus består som regel bare av 4-5 ingredienser - og vips så er middagen på bordet.

Pastaen er med andre ord skreddersydd både for late folk, folk som dårlig tid, folk som liker god mat, folk som ikke er så nøye på hva de spiser, folk som har nye felger, fugler, hytte, campingvogn, skjørt, skjorter og akvarium, Porsche eller Lada. Var det alle?

Ja, omtrent. Pastaen kjenner nemlig ingen kulturelle eller økonomiske grenser. Og alle liker det. Hvorfor liker alle pasta? Fordi det er ikke er pastaen som avgjør, men sausen.

Foto: Foto: Crestock

Jeg liker godt pastaretter som er kremet. Jeg har samlet sammen tre retter som jeg håper vil falle i smak. Den første (min all-time favoritt) er kremet pasta med røykelaks. Den kommer høyt på topp-ti-lista over retter som kombinerer lavt tidsforbruk med høy kvalitet.

Den andre er en sunn og morsom variant med brokkoli og blåmuggost. Brokkoli synes jeg er vrient å kombinere med andre smaker, men blåmuggost er suverent sammen med den grønnsaken som George Bush nektet å spise da han ble president.

Den siste er perfekt for sesongen. Den inneholder nemlig masse kantareller. Det er ingenting i veien for å bruke andre sopper også.

Her er oppskriftene!

Erik Hannemann

Kremet pasta med røykalaks

Raskere fiskemiddag enn dette er det vanskelig å få til!

Se hele oppskriften

Til 2 porsjoner

500 g Pasta

3 dl Crème fraîche

150 g Røkelaks

12 stk Sukkererter

1 ss Rosépepper

1 stk Sitronbåter

Mari Svenningsen

Penne med blåmuggost og brokkoli

Dette er en smakfull vegetarrett for de som er glad i blåmuggost.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

500 g Brokkoli

2 ss Smør

1 stk Løk

1 ts Paprikapulver

0.5 ts Chilipulver

1.5 dl Hvitvin

1.5 dl Kremfløte

150 g Blåmuggost

2 ss Mandelflak

500 g Penne

Fersk pasta med kantareller

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

2 pk Pasta

1 l Kantareller

1 stk Sjalottløk

2.5 dl Matfløte

1 ss Sennep

1 bt Persille

Parmesan

Salt og pepper

Denne saken ble første gang publisert 19/08 2009, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også