Hemmeligheten bak pastaens suksess her i landet er antakelig fordi det går raskt å lage og er enkel å variere. En pastasaus består som regel bare av 4-5 ingredienser - og vips så er middagen på bordet.

Pastaen er med andre ord skreddersydd både for late folk, folk som dårlig tid, folk som liker god mat, folk som ikke er så nøye på hva de spiser, folk som har nye felger, fugler, hytte, campingvogn, skjørt, skjorter og akvarium, Porsche eller Lada. Var det alle?

=

© Foto: Crestock

Ja, omtrent. Pastaen kjenner nemlig ingen kulturelle eller økonomiske grenser. Og alle liker det. Hvorfor liker alle pasta? Fordi det er ikke er pastaen som avgjør, men sausen.

Jeg liker godt pastaretter som er kremet. Jeg har samlet sammen tre retter som jeg håper vil falle i smak. Den første (min all-time favoritt) er kremet pasta med røykelaks. Den kommer høyt på topp-ti-lista over retter som kombinerer lavt tidsforbruk med høy kvalitet.

Den andre er en sunn og morsom variant med brokkoli og blåmuggost. Brokkoli synes jeg er vrient å kombinere med andre smaker, men blåmuggost er suverent sammen med den grønnsaken som George Bush nektet å spise da han ble president.

Den siste er perfekt for sesongen. Den inneholder nemlig masse kantareller. Det er ingenting i veien for å bruke andre sopper også.

Her er oppskriftene!

Erik Hannemann

Kremet pasta med røykalaks

Raskere fiskemiddag enn dette er det vanskelig å få til!

Til 2 porsjoner:

500 g pasta

3 dl crème fraîche

150 g røkelaks

12 stk sukkererter

1 ss rosépepper

1 stk sitronbåter

Høyde (px): Bredde (px):
Mari Svenningsen

Penne med blåmuggost og brokkoli

Dette er en smakfull vegetarrett for de som er glad i blåmuggost.

Til 4 porsjoner:

500 g brokkoli

2 ss smør

1 stk løk

1 ts paprikapulver

0,5 ts chilipulver

1,5 dl hvitvin eller eplejuice

1,5 dl kremfløte

150 g blåmuggost

2 ss mandelflak

500 g penne

Høyde (px): Bredde (px):

Fersk pasta med kantareller

Til 4 porsjoner:

2 pk fersk pasta à 250 gram, gjerne tynn spagetti

1 l renset kantareller (1 liter tilsvarer ca. 300 gram)

1 stk finhakket sjalottløk, finhakket

2,5 dl matfløte

1 ss dijon sennep eller annen sterk sennep

1 bt krus- eller blad persille

ost, gjerne parmesan til å rive over

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!