I helgen kan man ha litt ekstra tid til matlaging og med denne tre-retteren bør du sette av litt tid også.

Først starter du med cognac- og pepperdampede blåskjell.

Dette er den kjappeste retten, så vent med å lage den til rett før servering.

Hovedretten er kalvefilet med glaserte grønnsaker, poteter og portvinsaus.

Denne tar litt lenger tid, men er du smart gjør du ferdig noe på forhånd.

Til dessert kan du serverer sjokoladedråper med mokkakrem.

Nydelig rett som krever litt tid. Men lag den uansett, gjestene kommer til å bli imponerte.

Bent Raanes og Sarah C. Sørensen

Cognac- og pepperdampede blåskjell

Dette er en svært smaksrik blåskjell-tapas som også er både enkel og rask å lage.

Til 4 porsjoner:

0,5 kg blåskjell

2 ss olje

2 stk sjalottløk

1 ss knust grønn, sort og rosépepper

3 ss cognac

3 dl fløte

Høyde (px): Bredde (px):
God Morgen Norge, TV 2

Kalvefilet med glaserte grønnsaker og poteter, portvinsaus

Til 4 porsjoner:

800 g kalvefilet

salt

pepper

olje eller smør til steking

Portvin- og fløtesaus

5 dl kalvekraft

2 dl fløte

1,5 dl portvin

2 ts maisenna mel utrørt i litt kaldt vann

2 ss smør

salt

pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Synøve Dreyer

Sjokoladedråper med mokkakrem

Server mokkakrem i nydelige sjokoladedråper du lager selv. Alternativt kan kremen fylles i ferdige sjokoladeskåler eller høye stettglass.

Ingredienser:

Mokkakrem

3 stk eggeplomme

3 pl gelatin

3 stk eggehvite

50 g sukker

3 dl kremfløte

1 ss cognac

1 stk vaniljestang

Mokkafløte

2 dl kremfløte

50 g mokka bønner

50 g sukker

Sjokoladedråper

100 g koke sjokolade og stive overheadark

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!