=

Clotilde Dusoulier

Clotilde Dusoulier lever av å blogge om mat.

Hennes personlige fortellinger om livet som matelsker i Paris har skaffet henne flere utmerkelser. Hun har også fått en europeisk bloggpris.

Clotilde deler sine parisiske matgleder med Klikks lesere i mange måneder framover.

Hun har gitt ut to matbøker.

Hennes nettsider heter Chocolate and zucchini

Ta med deg deilige, sunne og friske urtemuffins på utflukten.

De er perfekte for pikniken, men vil også fungere bra på brød med frisk salat og geitost - eller som kavaler til en herlig sommersuppe.

Alt du trenger å gjøre er å samle ingrediensene, og ha en hyggelig stund mens du baker muffins som ikke drukner i sukker.

Her er oppskriften på urtemuffins

Oppskriften gir seks til åtte medium muffins.

- Frisk persille, ca 25 kvaster

- Frisk koriander, ca 25 kvaster

- Frisk gressløk, ca 20 strå

- 3 egg

- 125 ml kjernemelk (evt. yoghurt eller kefir)

- 80 ml pesto

- 25 g revet parmesan

- 150 g hvetemel

- 11 g bakepulver

- 1 spiseskje sesamfrø

- 1/2 teskje salt

- 1/2 teskje nykvernet pepper

Husk å smøre muffinsformene med smør. Ovnen forvarmes til 180°C.

Fremgangsmåte urtemuffins

Rens, skyll og tørk de friske urtene. Plukk bladene fra persillen og korianderen og skjær det opp. Klipp gressløken, og sett det til side.

Bruk en medium stor bolle til å blande egg, salt og pepper til det blir hvitt og skummende.

Hell i kjernemelk, eventuelt yoghurt eller kefir om du erstatter, pesto og parmesan og visp sammen.

Mel og bakepulver røres sammen i en egen bolle. Hell det opp i eggblandingen og rør med en sleiv til alt er godt blandet.

Du trenger ikke å røre for mye, det er ok med noen få større biter eller klumper.

Rør deretter inn de friske urtene i blandingen.

Hell blandingen i muffinsformene, fyll dem omtrent to tredjedeler. Strø sesamfrø over, og stek i 25 minutter eller til urtemuffinsene er blitt gyldne.

La urtemuffinsene kjøles noen minutter på kjøkkenbenken, før du legger dem på rist.

Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!