Når sommervarmen virkelig biter til er kanskje ikke bearnes og viltgryter det man har mest lyst på.

For å være helt ærlig er ikke sommerkoteletter det jeg fyser på når gradestokken kryper over en viss temperatur. Jeg vet ikke nøyaktig hvor mye det er, men jeg vet akkurat når jeg ikke vil ha grilla koteletter. Jeg tror jeg har en innebygget temperatur-kjøttmat sensor.

Når den sensoren slår ut får jeg bare lyst på lette, enkle retter.

Jeg har valgt ut tre deilige ting her. Den første er en oppskrift fra Bent Stiansen på mango og papayasalat. Dersom du ikke får tak i papaya kan du droppe det. Det fungerer overraskende bra med små biter av friske epler også.

Den andre er en aspargessalat som Tom Victor Gausdal har laget. Den er suveren fordi du får noen knasende mandler og dessuten er frisk agurksalat til.

Den siste er en kul rett med spekeskinke og sommerkål. Salt mat er så deilig i varmen, synes jeg. Og kålen er ikke bedre enn den er akkurat nå.

Har du lyst til å grille, kan du prøve den her: En deilig, klassisk bruschetta med skinke og tomater.

Her finner du enda flere oppskrifter som du kan kose deg med!

Studio Dreyer-Hensley

Spekeskinke med sommerkål

Dette er en nydelig sommertallerken med masse god smak. Retten kan også serveres med saus. Lag din egen eller bruk hollandaise eller hvit saus fra pose.

Til 4 porsjoner:

400 g spekeskinke i skiver

14 stk poteter

4 ss smør

0,5 ts salt

0,25 ts pepper

1 beger lettrømme

2 ss hakket persille

Høyde (px): Bredde (px):
Ida Brekke

Friske asparges med ristede mandler

Dette er Tom Victor Gausdals deilige forrett med asparges og ristede mandler.

Ingredienser:

75 g mandler

3 ss sprøstekt løk

10 stk asparges

olivenolje

2 stk røkte makrell fileter

Agurksalat

0,5 stk agurk

1 ss vann

1 ss eddik

1 ss sukker

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Colourbox

Mango og papayasalsa med koriander

Dette er Bent Stiansens oppskrift. Og det sier ikke så rent lite.

Til 4 porsjoner:

1 stk moden mango

2 stk modne papaya

2 ss mango chutney

1 ss frisk, hakket koriander

1 ts ingefær, revet

1 ss limesaft

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!