Det er endelig helg og her er vårt forslag på hva du bør lage i helga.

Forrett:

Hjerteskjell tar bare noen minutter å lage. Og siden de bør serveres nydampede, vent med å lage skjellene til gjestene er klare.

 

Hovedrett:

Lag svinefilet med en tropisk tvist. Helstekt svinefilet, med saus laget av papaya og kiwi. Nydelig!

 

Dessert:

Hjemmelaget melonsorbet høres bare helt nydelig ut. Husk at dette krever litt tid, i og med at du må ha den i fryseren i 10-12 timer.

Planlegging er derfor stikkordet!

 

Evy Andersen

Hjerteskjell i hvitvin

Til 4 porsjoner:

1 kg hjerteskjell

2 dl hvitvin

2 ss olivenolje

1 kvast dill

2 stk sjalottløk

Høyde (px): Bredde (px):
Studio Dreyer-Hensley

Helstekt svinefilet med tropisk saus

Til 4 porsjoner:

800 g svin, indrefilet

1 ts salt

0,5 ts pepper

2 ss olje eller smør til steking

Tropisk saus:

1 stk godt moden papaya

2 stk kiwi

1 stk lime

1,5 dl crème fraîche

3 ss ripsgelé

0,25 ts pepper

Tilbehør:

aspargesbønner

poteter

Høyde (px): Bredde (px):
Kim Holthe

Melonsorbet

Sorbet gir en frisk og god avslutning på måltidet. For litt ekstra finesse, hell over champagne eller hvitvin før servering.

Til 4 porsjoner:

1 stk honningmelon

2 dl sukker

0,5 dl vann

2 stk eggehvite (kan sløyfes)

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!