Husmannskost med noe attåt er stikkord for vår helgemeny. Eller vi kan si det så enkelt som: God mat som passer til både hverdag og fest.

Forrett

Vi forsøker oss på asparges denne helga også. Det er tross alt nå de smaker aller best.

Finn drikke som passer til grønnsaker

Hovedrett

Mange vil kanskje tenke på svinekoteletter som hverdagsmat. Legger man til det lille ekstra kan kotelettene lett bli festmat. Det lille ekstra i denne sammenheng er baconpoteter og sennepssaus.

Finn drikke som passer til svin

Dessert

Helgas desserttips er ikke noe for helsefanatikerne. Her er det mer enn nok av både fett og sukker. Men det er tross alt helg bare én gang i uka - og knappe 52 ganger i året. Så derfor anbefaler vi Sverres mascarponekrem. Serveres gjerne, veldig gjerne, med jordbær.

Finn drikke som passer til dessert

Les også:

Slik ødelegger du god vin

Derfor er norske jordbær best

Per Alfsen

Kald aspargessalat

Asparges er sommermat, akkurat som spekemat. Det sier seg kanskje selv at dette er den perfekte salaten til spekeskinke, men salaten smaker godt også til koldtbord eller som salat på tur.

Til 4 porsjoner:

2 bt asparges, grønn

0,5 pose basilikum, frisk

Aspargesvinaigrette

4 stk asparges, grønn

0,5 stk sitron, saften av den

1 dl olivenolje

0,5 ts salt

0,5 ts pepper

1 ss finhakket blad persille

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Svinekoteletter med baconpoteter og sennepsaus

Svinekoteletter er hverdagsmat. I denne oppskriften finner du en superenkel sennepsaus og deilige baconpoteter.

Til 2 porsjoner:

2 stk svinekotelett er

4 stk poteter

4 skiver bacon

150 g aspargesbønner

1 ss sterk sennep

5 ss crème fraîche

1 ts sukker

6 stk cherrytomat er, gjerne røde og gule

smør og olje til steking

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Christian Brun

Sverres mascarponekrem

Til 1 porsjon:

1 stk vaniljestang, bare frøene

100 g mascarpone

2 dl kremfløte

50 g sukker

0,25 stk sitron, saften av den

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!