Ta en pause fra pizza, pasta og pai. Sats på god, tradisjonell husmannskost. Innimellom trenger kroppen skikkelige kjøttkaker. Myten vil ha det til at mors kjøttkaker er de beste. Den påstanden blir imidlertid kraftig utfordret med denne oppskriften.

Erik Hannemann

Kjøttkaker med stekt løk og sjysaus

Gode, gamle kjøttkaker i brun saus med stekt løk? Ja, takk.

Til 2 porsjoner:

Kjøttkakene

400 g kjøttdeig

2 skiver brød, vanlig eller loff

1 ts salt

1 stk egg

0,5 ts ingefær

0,5 ts muskat

0,5 dl melk

1 stk løk

Saus

2 ss mel

3 ss smør

1 dl fløte

1 ts sukkerkulør

1 stk buljongterning

2 stk gulrøtter

6 stk mandelpoteter

smør til steking

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!