Endelig helg igjen!

Og vi har laget er meny det er lett å la seg friste av.

Forretten

Aspargessen er i sessong nå. Er du riktig heldig får du tak i norske varianter. Følg verdensmester Geir Skeies enkle oppskrift og bli et lykkeligere menneske.

Hovedrett

Grillsessongen er også forlengst i gang. Derfor har jeg valgt ut en lettvint og morsom kyllingrett. Kyllingbrystet grilles på vanlig måte, men det er (alltid) tilbehøret som gjør den store forskjellen. Gulrotmos har du kanskje ikke laget. Det er dumt for det er supergodt. Jeg pleier å ha litt kuminfrø i den. Plutselig blir de trauste gulrøttene eksotiske og spennende.

Dessert

Denne enkle kaka kan du lage i forveien. Den kombinerer noen av verdens beste ting, nemlig karamell og nøtter. I oppskriften bruker jeg macadamianøtter som er dyre og noen gangere litt vriene å få tak i. Du kan bruke andre nøtter om du vil, men lov meg at du gjør et forsøk på å skaffe det undertegnede vil karakterisere som verdens beste nøtter.

God helg!

Aspargessuppe med laks

Dette er Geir Skeies enkle oppskrift på aspargessuppe med laks.

Til 2 porsjoner:

100 g laks (eller annen fisk uten bein)

6 stk asparges

2 dl fløte

1 dl melk

1 dl vann

salt og muskat

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Grillet kyllingbryst med gulrotstappe

Deilig kyllingbryst med eksotisk gulrotstappe...

Ingredienser:

300 g gulrøtter

100 g smør

1 ts kumin

2 stk kyllingbryst

timian

poteter

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Galette med karamell og Macadamia-nøtter

Kake med karamell og nøtter? Ja, det finnes. Og oppskriften er her!

Ingredienser:

Deig

4 dl mel

200 g kaldt smør i biter

vann

5 ss sukker

Topping

4 ss sukker

1 dl kremfløte

1 ss smør

1 bokser makadamianøtter

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!