Vi har en laget en ny meny du kan kose deg med i helgen.

Forrett

Det braker løs med en makaløs forrett med asparges. De toppes med med ristede mandler og sprøstekt løk. Aspargesene serverres sammen med klassisk agurksalat og røkt makrell.

=

Hovedrett

Hovedretten er like enkel som den er god: Kjøttdeig i form med potetmos. Sjekk oppskriften! Det viser seg nemlig at kjøttdeigen får seg en overraskelse i ovnen.

=

Dessert

Desserten er brødpudding. Og hadde det ikke vært for at ordet "brødpudding" høres så urkjedelig ut ville dette vært en mye mer populær dessert. Det er nemlig enkelt, godt og morsomt å lage. Når brødpuddingen toppes med multesyltetøy er du i mål.

Ha en smakfull helg!

Ida Brekke

Friske asparges med ristede mandler

Dette er Tom Victor Gausdals deilige forrett med asparges og ristede mandler.

Ingredienser:

75 g mandler

3 ss sprøstekt løk

10 stk asparges

olivenolje

2 stk røkte makrell fileter

Agurksalat

0,5 stk agurk

1 ss vann

1 ss eddik

1 ss sukker

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Kjøttdeig i form

Kjøttdeig er veldig anvendelig. Her har du en klassisk rett med kjøttdeig i tomatsaus som får seg en overraskelse i ovnen.

Til 4 porsjoner:

1 stk gul løk

500 g kjøttdeig

2 stk tomatboks

1 ss sukker

1 ss hvitvinseddik

1 ss oregano, tørket

3 ss flytende kylling buljong

salt og pepper

olje/smør til steking

Potetmos

750 g poteter

250 g smør

2 ss sukker

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Brødpudding med multesyltetøy

Dette er en nordisk vri på en engelsk variant. Det er enkelt og morsomt å lage.

Til 4 porsjoner:

1 stk vaniljestang

4 stk egg

1,5 dl sukker

0,5 stk lystbrød(kneipp eller loff)

2 dl multetyltetøy

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!