De aller fleste spiser pølser og is på 17. mai. Nyere, uformell forskning viser at karbonader også er svært populært.

Problemet med karbonadene er at man ofte får mye til overs. Det finnes heldigvis enkle måter å gi ny verdighet til karbonadene etter at de er ryddet av koldtbordet.

1. Du kan hakke dem opp og ha de på pizzaen (bytt ut kjøttboller med biter av karbonade).

2. Du kan hakke dem opp, frese dem og lage en omelett med dem (bytt ut skinke med biter av karbonade).

3. Pastasaus: Ha biter av karbonade i en tomatsaus og servér til pasta - med revet ost.

4. Hakk karbonadene fint og bruk i tacoen.

5. Lag macaroni 'n cheese og bland inn hakkede karbonader.

6 Lag lasagne og bruk karbonadene i kjøttsausen.

7. Lag løksuppe. Legg karbonadene i bunnen av tallerkenen og øs på suppe.

Nedenfor finner du også to glimrende oppskrfiter på karbonader. En med deilig erteremulade og potetmos - og en hvor du gratinerer karbonader med ost. Bare forsyn deg!

Har du flere idéer? Ikke nøl med å skrive dine karbonadetips (klikk på "kommenter" nedenfor).

Erik Hannemann

Karbonader med erteremulade

Hjemmelagde karbonader med stekt løk og erteremulade er superenkel hverdagsmat. Erteremuladen er nydelig, enkel og passer også veldig bra til fisk.

Til 2 porsjoner:

400 g karbonadedeig

300 g poteter

100 g sellerirot

100 g smør

150 g erter

2 ss remulade

1 stk løk

2 ss smør til steking

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Christopher Sjuve

Brennende kjærlighet

Det er vanskelig å ikke utvikle en langvarig forelskelse i denne potetmosen. Brennende kjærlighet er altså potetmos og bacon.

Ingredienser:

1 stk hvitløk

1 pk bacon

750 g poteter

250 g smør

1 ss hakket rødløk

Høyde (px): Bredde (px):

Ostegratinerte karbonader

Til 4 porsjoner:

600 g karbonadedeig

1,5 ts salt

0,5 ts pepper

1 dl vann

olje eller smør til steking

1 stk paprika, rød

1 stk biff tomat

4 skiver sveitserost

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!