- Søndager er til for å bake, sa alltid bestemoren min.

Store deler av året har hun rett i det.

Jeg har funnet fram tre supre oppskrifter. Den første er på krydderbrød.

Krydderbrød

Jeg tror verden hadde sett anderledes ut dersom Hitler og Chamberlain hadde møttes i et kjøkken hvor noen bakte krydderbrød. Lukten har en nemlig en svært beroliggende effekt. Den gir deg følelsen av å ha kommet hjem og demper enhver vilje til ekspansjon. Du forlater ikke et kjøkken hvor det dufter krydderbrød. Ikke på vilkår.

Scones Turmat fra Foreldre og barn=

Scones Turmat fra Foreldre og barn © Foto: Erik Hannemann

Scones

I likhet med krydderbrød bakes scones med bakepulver. Ikke gjær. Det betyr at du slipper å bruke tid til heving.

Server dem med rømme og syltetøy. Enkelt og perfekt.

Brownies

Om du ikke liker denne oppskriften kan jeg desverre ikke hjelpe deg. Jeg har ikke noe behov for å være venner med folk ikke liker saftige, litt seige og søte brownies. De folka kan jeg bare ikke stole på.

Her er oppskriftene!

Erik Hannemann

Krydderbrød

Lukten av krydderbrød er lukten av lykke. Her er oppskriften!

Ingredienser:

200 g smør, romtemperert

2 dl sukker

3 stk egg

4 dl hvetemel

1 ts bakepulver

1 ts kardemomme

1 ts nellik, malt

1 ts ingefær

1 ts kanel

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Scones

Scones går veldig fort å lage. Fra du begynner å blande mel og vann til du tar nybakte scones ut av ovnen trenger det ikke ta mer enn 20 minutter.

Ingredienser:

8 dl hvetemel

2 ss bakepulver

1 ts salt, eller mindre

250 g smør

1 ts muskat, revet

2 dl melk

1,5 dl fløte

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Brownies

Brownies er og blir en fantastisk kake. Denne oppskriften er på en klassisk brownie med sjokoladebiter og litt kaffe.

Ingredienser:

300 g kokesjokolade, lys

100 g smør

3 dl sukker

4 stk egg

1 kopp espressokaffe

2 dl hvetemel

melis

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!