Det er ingen kremost i ukens kake. "Bare" hvit sjokolade, eggeplommer og pisket kremfløte. Denne myke og milde fromasjen has på en bunn laget av mandelmasse, smakssatt med litt revet appelsinskall og kakaopulver.

Kaken er pyntet med jordbær og blåbær og revet hvit sjokolade - i det norske flaggets farger. Du står selvsagt fritt til å pynte den nøyaktig slik du ønsker. Et godt tips er at bær og syrlige frukter skaper balanse mot kaken for øvrig.

Om du ønsker, kan du også fryse ned kaken. Kanskje du kan la temperaturen ute den dagen du tar den opp av fryseren bestemme om du vil tine den helt opp eller servere den som iskake?

Kim Holthe

Hvit sjokoladefromasj på nøttebunn

En nydelig fromasjkake som passer godt til anledninger, som for eksempel 17. mai.

Ingredienser:

200 g mandler

200 g sukker

2 stk egg

1 ss bakekakao

1 stk appelsin, finrevet skall

Fyll

200 g kokesjokolade, hvit

3 stk eggeplomme

4 dl kremfløte

Pynt

100 g jordbær

100 g blåbær

100 g kokesjokolade, hvit

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!