Du trenger ikke være hjernekirurg for å skjønne at bakte poteter med bacon, ost og rømme blir godt. Det holder lenge med grunnskolen.

Av en eller annen grunn har potato skins det med å dukke opp på restauranter man vanligvis ikke vil sammenligne seg med.

De opptrer påfallende ofte på menyer med sine kulinariske slektninger som milk shake, fish 'n chips, cheese burgere og annet fra den anglo-amerikanske gourmetuniverset.

La meg bare si at jeg er fan av all denne maten.

Om jeg er i dét humøret serverer jeg glatt fish 'n chips til forrett, cheese burger til hovedrett og milk shake som dessert.

Og ja: Jeg kan gjerne servere potato skins, selv om den amerikanske "familierestauranten" Thank God its Friday har et grep om appetittvekkeren som minner om monopol.

Mitt tips er: Ta denne enkle, hedonistiske, dekadente potetretten og "gjør det til din egen", som det heter blant Idol-dommere.

Her er oppskriften. Ta den, bruk den og føl deg som hjemme.

Erik Hannemann

Potato skins

Beklager engelsken, men "potetskall" høres ikke så bra ut. Kanskje ville navnet føre til at man ikke lagde potato skins. Det ville være synd.

Ingredienser:

6 stk poteter

0,5 pk bacon

100 g ost

6 ts rømme

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!